Posts In Category

Mat & Dryck

More is more, som Yngwie Malmsteen skulle sagt. Så varför nöja dig att förkoka i vatten med lagerblad när glögg är en färdig cocktail? Det sockrade julrödvinet har allt fläsket suktar efter: Syra, socker och massa obskyra kryddor. Tillsätt lite sälta, rök och ännu mer julbouquet så blir det rena …

Vill du utvecklas, knyta kontakter och få en trygg fot in i hotell- och restaurangbranschen? RestaurangAssistans är Sveriges största bemanningsföretag inom hotell och restaurang som erbjuder både större tjänster och extratimmar för dig som tycker att det är roligt att jobba i en fartfylld och spännande bransch. Sedan RestaurangAssistans startade …

Ledsen. Även om du har barnasinnet i behåll duger det faktiskt inte att bara äta godis under halloween. Är du dessutom ansvarstagande förälder får du fan se till att vara en god förebild också. Det hindrar dock inte att du förenar nytta med nöje. I halloweentider brukar de flesta någorlunda …

Mango, spiskummin och chili Årets glögg från Blossa är inspirerad av kryddmarknaden Khari Baoli i Old Delhi, Indien. Blossa 17 Old Delhi har en tropisk fruktton av solmogen indisk mango, extra krydighet av spiskummin och en liten avslutande hetta från chilifrukt. Årets design Form och färg på flaskan är inspirerad …

När vintern närmar sig och de stora byggvaruhusen ska göra plats för… raketer och juldekorationer? Då börjar en rejäl REA på grillar och grilltillbehör. För det är ju klart, årets svarta runda klotgrill är ju helt borta modemässigt nästa år, så den får ge plats till en annan svart och …

Njut av hembakt fika i hemtrevlig miljö på turistpris-prisade Kaffekoppen i Sollebrunn, cafét som blivit en självklar samlingsplats för såväl ortsbefolkningen som förbipasserande. Helena Sultan tog tag i cafédrömmarna och började bygga på ett café med fyra intressen i fokus: kunden, bakning, matlagning och inredning. Nu har det gått nästan …

September betyder oktoberfest för alla ölglada. Men man bör ju faktiskt äta något mellan sejdlarna också. Med tanke på att månaden även brukar innebära tokrea på grillar (Radhussvensson grillar bara på sommaren) kan det väl vara lämpligt med ett korvrecept. Då Otäcke Kockens korvstoppningskunskaper är begränsade fann jag det för …

Vi träffar syskonparet Ulrika och Johan bakom disken hos Nobelius Vilt i Saluhallen. De berättar för Mininöjet om sitt minst sagt spännande och unika sortiment av vilt. Här finns bland annat vildsvin, hjort, älg och ren. Johan är jägare och mycket av det som säljs hos Nobelius har han också …

Pipersglace tillverkar sin exklusiva gräddglass och sorbet efter gamla italienska glassrecept, utan syntetiska tillsatser eller färgämnen. – Det är ett viktigt ställningstagande, säger Anette Blomqvist Hansson som äger Pipersglace och driver caféet Pipershuset i Hamburgsund. Grundrecepten är baserade på ekologiska råvaror som mjölk, grädde och ägg från sydsvenska gårdar och …

Det är många som tar tillfället i akt, när man har förmånen att vara med sina barn, att starta projekt. Föräldraledigt ger många en ny syn på livet och möjlighet att skapa förutsättningar för de drömmar man burit inom sig. De som tidigare var surdegsbloggare brygger idag öl, söker efter …