Home»Inredning»Ät opp blomsterlandet!

Ät opp blomsterlandet!

0
Shares
Pinterest Google+

Blomsterdekorerade kakor och smoothies trendar på Instagram. Men vilka blommor kan man peta i sig egentligen? Här är en lista på några utvalda favoriter som går utmärkt att äta så länge de inte är besprutade. Samtliga av dessa blommor passar fint som dekorationer i isbitar; ett piffigt inslag i vilken sommardrink som helst.

Syrén
Under maj och juni, innan syrenen blommat över kan du enkelt göra syrénsocker. Blanda torkade blommor i sockret och använd exempelvis när du bakar.

Rosenblad
Använd som smaksättare i sylt, sorbet, saft eller bakverk.

Kamomill
Kamomillblomman känner vi igen från te, men det går också utmärkt att äta blomman rå eller blada i exempelvis bröd och kakor. Smaken är söt och mild.

Ringblomma
Smakar inte mycket men hemskt fina färger. Strö bladen över en sallad eller hacka dem och blanda i kryddsmör.

Gurkört
Som namnet antyder smakar dessa blommor lätt av gurka. Funkar fint i drinkar och sallader.

Viol
En klassiker i söta kakor som även funkar fint i drinkar och sallader.

Lavendel
En stark arom som bäst lämpar sig i bakverk men även kan ge ett spännande smakinslag i köttmarinader.

Indiankrasse
Både blomma och blad går att äta. Piffar upp vilken sallad som helst, och funkar fint som dekorativt inslag ovanpå exempelvis paj.

Text & illustration: Sidsel Löyche

Previous post

IKEA x Tom Dixon

Next post

Thomas Liedström släpper eget - Ulf Malmros punkcoach albumdebuterar