Posts In Category

Recept

September betyder oktoberfest för alla ölglada. Men man bör ju faktiskt äta något mellan sejdlarna också. Med tanke på att månaden även brukar innebära tokrea på grillar (Radhussvensson grillar bara på sommaren) kan det väl vara lämpligt med ett korvrecept. Då Otäcke Kockens korvstoppningskunskaper är begränsade fann jag det för …

Brands For Fans är dryckesföretaget som tar rockens själ och tappar den på flaska. Sedan starten 2012 har man förädlat och tolkat band som In Flames, Slayer, Motörhead, Rammstein, Ghost, Hammerfall, Thåström, Mustasch och Jonas Åkerlund. Men deras jobb handlar inte om att leta upp en billig vingård eller konkursfärdigt …

Jag fick Boken Peace, Love and Food av Reneé Voltaire för ett gäng år sedan och tyckte den var en härligt inspirerande kontrast till de få andra kokböcker jag ägde. Full av färg, läckra bilder och personliga reflektioner över varför man faktiskt mår bättre och känner sig mer balanserad av …

2 portioner 1 näve babyspenat 1/2 selleristjälk 1 cm ingefära 1 tsk Lantbuljong 3dl batten 1/2 broccoli 1/2 avocado 1/2 pressad lime 1 nypa salt Mixa alla ingredienser och späd med mer vatten om du vill ha en tunnare soppa. Ställ in en halvtimme i kylen, servera i skålar och …

Den franska apelsinlikören cointreau skapades år 1875 av Édouard Cointreau samma år som han gifte sig med Louisa Cointreau, som kom att bli en stor inspiration för varumärket. Som hyllning till Louisa gör nu cointreau tillsammans med Sveriges barer en coffee tablebok med cocktails inspirerade av svenska kvinnliga förebilder. Louisa …

Under kopparplåtarna på teknologgatan har det i nästan 20 års tid kreerats många av Göteborgs mest avancerade rätter. Men framgångsreceptet är förvånansvärt simpelt: det handlar om att förädla det enkla, modernisera det klassiska och ha dedikerade arbetskollegor. Men ingen blir långlivad i restaurangbranschen utan att ha koll på ekonomi och …