Home»Aktuellt»Jessie Granqvist – Göteborgsaktuell techno DJ

Jessie Granqvist – Göteborgsaktuell techno DJ

3
Shares
Pinterest Google+

Jessie Granqvist är bosatt i Stockholm med sin pojkvän och ett gäng vandrande pinnar. Hon jobbar i en skidbacke och gillar musik. Faktum är att hon gillar musik så innerligt att hon för några år sedan bestämde sig för att låta andra ta del av favoritlåtarna genom att ställa sig på en scen och skruva upp volymen rejält.

För Jessie började det hela med att hon vistades på klubbar som spelade technomusik. Hon föll för musiken, stämningen, kulturen. Då hade hon inga planer på att själv spela, men musikintresset och skivsamlingen växte alltmer. Hon medger att hon lagt otaliga timmar på att lyssna på musik, leta upp rätt musik och hitta sitt eget sound vilket också ledde till att folk började be henne spela på mindre tillställningar.

– Till en början kändes det bekvämare att tacka nej. Jag var väldigt nervös. Men ibland ställde jag ändå upp och så småningom försvann nervositeten. Numera älskar jag att spela, säger Jessie.

Hennes bästa tips till dig som drömmer om att bli DJ är alltså helt sonika att odla ditt intresse för musik, lyssna och åter lyssna. Sätt ihop listor och se om du kan få en första spelning någonstans. Och sluta aldrig lyssna. Jessie har vunnit Elly-awards 4 år i rad i kategorin Female DJ of the year, så hon vet vad hon pratar om.

Jag frågar vad hon hade gjort om hon inte spelat cool musik för ett fullsatt dansgolv, och hon svarar att hon antagligen spelat ocool musik. Vad det innebär låter vi vara osagt då smaken är som baken och allt det där. Men det står klart att hon hade jobbat hårt för att få folk att dansa oavsett.

TAR SKIVSAMLINGEN TILL GÖTEBORG

Den 13 maj kan man se Jessie spela på medlemsklubben Rottweiler tillsammans med bland andra Arkajo, Fabian Bruhn och Magnus Nylander. OBS! I magasinet står det att Jessie spelar på Rottweiler den 30 april – detta har ändrats efter tryck. Det är alltså 13 maj som gäller!

– Det är min tredje spelning där och det är min favoritklubb i Göteborg! Det är en intim lokal med fett ljud vilket är grymt, säger hon.

Vill man höra mer kommer hon tillbaka till stan den 19 maj med Into The Valley för deras Into The Episode Gothenburg av Tzar på Brewhouse.

– Då kommer jag dela DJ-bås med legenderna Jeff Mills och Cari Lekebusch vilket känns helt sjukt, jublar hon.

Into The Valley är en elektronisk musikfestival som i år kommer att hållas i Estland. Samma gäng som ligger bakom den har även ytterligare en festival en timme utanför Stockholm som heter Into The Factory. Där ska Jessie spela i år vilket hon naturligtvis ser fram emot.

– Jag har varit på Into The Valley båda åren som den hållits på Dalhalla i Rättvik. Mitt bästa minne var första året då jag spelade där, vilket var mitt första framträdande på en så stor scen. Själva scenen ligger i ett kalkbrott! Det var extremt vackert, säger hon.

DRÖMGIGET ÄR MED IDOLERNA

Hon drömmer om att gå på scen innan någon av idolerna. Warm up-gigs är de bästa. Att få bygga upp dansgolvet och verkligen sätta stämningen för kvällen. Ljudet är naturligtvis en viktig del i vilken spelning som helst men Jessie håller ändå fast vid att ett bra mood är det absolut mest avgörande för en lyckad kväll.

OCH TILL SIST…

Jag måste ju såklart veta om Jessie har något smultronställe i stan. Hon har ett självklart svar:

– Min favoritrestaurang Market!

 www.soundcloud.com/jessiegranqvist

Previous post

Tre snabba frågor - Kapten Röd

Next post

Recension ”Den ofrivilliga divan”