Home»Aktuellt»Missing People

Missing People

2
Shares
Pinterest Google+

Magnus Lindström som är verksamhetsledare på Missing People Sweden Göteborg har varit med i stort sett sedan starten 2012 och har tillsammans med sina kollegor hjälpt många anhöriga att hitta nära och kära under denna tid.

Mitt engagemang tog fart när jag var med och sökte efter Anna 9 år som försvann från Örgryte i Göteborg i november 2012. När hon lyckligtvis återfanns vid liv var det en sån fantastisk känsla, berättar Magnus. Att få möta glädjen hos föräldrar och veta att man gjort skillnad. Man mår så bra inombords, det är en helt obeskrivlig känsla.

Nu är det tyvärr inte alltid det blir lyckliga slut. Till de mer kända fallen hör Lisa Holm 17 år som försvann från Kinnekulle i juni 2015. Magnus var operativ chef för Missing People den dag Lisa återfanns, tyvärr ej vid liv, men insatsen innebar ändock ett avslut för hennes anhöriga.

Idag är Missing People välkända och etablerade och de har ett bra samarbete med polisen. De firar fem år i år, och de fortsätter arbeta för att ingen ska försvinna utan att hittas och att inga anhöriga ska behöva leva i oro och ovisshet.

– Men vårt arbete är beroende av frivilliga, säger Magnus avslutningsvis. Nu är vi i en fas där vi behöver mer hjälp och här är några sätt du kan hjälpa till:

BLI FRIVILLIG SÖKARE
Som frivillig är du en viktig del i sökandet efter försvunna personer. Ju fler vi är som söker desto snabbare kan den försvunna personen hittas och liv räddas. Anmäl dig som frivillig sökare och gör en livsavgörande insats. Du får ett sms när vi behöver hjälp med ett sök nära dig.

BLI GRUPPLEDARE ELLER PATRULLEDARE
Som gruppledare är du länken mellan patrullerna och sambandscentralen, som patrulledare leder du en patrull ute i terrängen och behöver därför ha ledaregenskaper samt en utbildning som Missing People ger dig utan någon kostnad för dig. Gå in på sidan nedan:
www.missingpeople.se/engagera-dig

BLI MÅNADSGIVARE
Som månadsgivare är du tryggheten och hjälpen som alltid finns där. Du ger Missing People tryggheten och möjligheten att långsiktigt planera och utveckla verksamheten.
Gå in på sidan nedan: www.missingpeople.se/manadsgivare

Swisha 100 kr till 123-900 56 20 så att Missing People kan hjälpa fler försvunna personer och deras anhöriga. Har du ett företag och vill sponsra Missing People Sweden Göteborg, maila till goteborg@missingpeople.se

www.missingpeople.com/goteborg

 

Previous post

Historien om Minitaxi - hälften så många bilar, dubbelt så många körningar

Next post

Renée Voltaire - en ständigt pågående matresa