Home»Aktuellt»Recension ”Den ofrivilliga divan”

Recension ”Den ofrivilliga divan”

0
Shares
Pinterest Google+

Petra glider in på scen i en flådig galaklänning och börjar skandera om hur fantastisk hon är och om hur många TV-tittare det var som såg henne när hon var programledare för Eurovision Song Contest, 200.000.000, eller närmare bestämt 205.000.000 om man ska vara noggrann, och det ska man ju tycker Petra.

Hon säger att vi i publiken säkert undrar vad hon gör på den här nästan obefintliga scenen i lilla Göteborg och förklarar det med att hon hade ringt till Kajskjul 8 och frågat hur många de tar in och hade fått svaret 450, vilket hon då naturligtvis tolkade som 450.000.000…

Hon berättar sedan om sin uppväxt i Partille och säger att hon redan som ung var förmer än alla andra mediokra människor, framförallt hennes gamla klasskamrater som för övrigt satt i publiken, i alla fall några av dem.

Sen börjar hon prata om att hon hade varit sommarpratare i P1, vilket även Anita Ekberg och Prinsessan Birgitta hade varit, varpå hon imiterar dessa båda där Anita blir en vinmarinerad superdiva halvliggande i en fåtölj och Prinsessan Birgitta en uppnosig mumlande gammal tant.

Den ökade invandringen till Sverige sammanfattar hon med 14.000 ord på 1 minut känns det som, samt att hon även nämner tiggarproblemet genom att säga ett hon istället ber dem om pengar för att jämna ut maktbalansen.

Hon blir vid ett tillfälle väldigt seriös och känslosam när hon pratar om sin dotter och detta blir en härlig kontrast som är riktigt gripande mitt i allt det roliga.

Efter detta byter Petra om till myskläder och börjar driva hejdlöst med yoga/meditationskulturen och springer ut i publiken och intervjuar folk vilket blir riktigt roligt.

Summan av kardemumman blir att Petra är mestadels riktigt rolig där hon framförallt driver rejält med divafördomarna fast med glimten i ögat men imitationerna drar ner tempot rejält och där tappar hon större delen av publiken för en kort stund, samtidigt hade hon seriösa och allvarliga poänger, så överlag så var det en mycket trevlig, lärorik och rolig afton jag ger därför betyget 165 i IQ av 200 möjliga.

Text: Magnus IQ Lindström Bild: Fredrik Strömberg

Previous post

Jessie Granqvist - Göteborgsaktuell techno DJ

Next post

Träningstips för dig som är hopplöst lat