Home»Aktuellt»Tora Vinter släpper ny musik

Tora Vinter släpper ny musik

3
Shares
Pinterest Google+

Efter några års paus från musikproduktionen är Tora Vinter åter aktuell med kommande vinyl på BROR Records “BROR06”. Hon har tidigare haft framgångar med egna släppet Don’t Turn Around och hypade remixen på Triangle Walks med Fever Ray.

Det Göteborgsbaserade skivbolaget som drivs av Martin Nowakowski har under det senaste året fått en hel del uppmärksamhet på den svenska och internationella klubbscenen genom att konsekvent ge ut träffsäkra tolvor som huserat namn som Arkajo (Genius of Time / Aniara), DJ Lily och nu Tora Vinter. Skivbolagets musik spelas av industrins tungviktare och har presenterats i allt från Engelska BBC och Californiens XLR8R till Sveriges Radio P3.

Toras senaste projekt Morgiana/Sheherazade tog form 2016 och varje låt är dedikerad en kvinnlig karaktär från Tusen och en natt. Veraluz gästar på det minimalistiska spåret Morgiana och lägger sin vackra sång över ett åtta minuters djupt basgångspass. På B-sidan levererar Tora den atmosfäriska Sheherazade med en remix av DJ Lily. Skivan är en del av en för skivbolaget ny designtrilogi och kommer i vacker vit vinyl den 28 maj. Släppet har fått stark tidig feedback av bland annat DJs som Johanna Knutsson, Axel Boman, Dorisburg och B.Traits i BBC Radio 1.

Tora Vinter har spelat skivor på Göteborgsklubbar som Mythos, Appartement, Tillvaron och Fee Fi Foo Fum.
På fredag gästar hon Hokus Pokus på M3 och levererar högklassig dansmusik tillsammans med Christine Friberg.

Lyssna här & här

 

FOTO: AORTA

Previous post

Sommarens badmode för sjöjungfrur

Next post

En man av hjärtat återvänder till Göteborg