Home»Aktuellt»Vanessa Liftig släpper ny singel

Vanessa Liftig släpper ny singel

0
Shares
Pinterest Google+

I dag släpper Vanessa Liftig singeln ”Permanent 22” från sitt första svenskspråkiga album ”Göteborgs Pyramider” (25 maj). Göteborgsartisten som jobbat med Wu-Tang Clan har producerat den nya plattan själv hemma i sängen, då hon egentligen hade bestämt sig för att lägga ner musiken. ”Permanent 22” hade premiär i går hos Musikguiden i P3.

KÄRLEKSLÅT OM ATT HÅLLA IHOP
Artisten och producenten Vanessa Liftig förklarar vad som ligger bakom den nya singeln:
– ”Permanent 22” är en meckig kärlekslåt. Låten bygger på känslan av att vara i ett permanent moment 22 i en relation. Trots meck vill jag ändå slå ett slag för inställningen att hålla ihop och försöka ge det allt vi har och inte bara swipea vidare så fort känslan inte är maxat positiv. Moment 22 kan ju verka åt det andra hållet också.


ARBETAT MED MÄKTIGA ARTISTER
Vanessa Liftig är den 34-åriga artisten och producenten från Göteborg som bland annat har jobbat med Wu-Tang Clan (!), Sjukstugan och Embee. Hon har producerat ett jazzalbum, gjort musikalroller och undervisar på en musikutbildning i Angered som hon har varit med och grundat. Liftig har fått stor uppmärksamhet och lyfts av musikjournalistiska profiler som Jan Gradvall och Ametist Azordegan kring sina tidigare solosläpp.


FÖRSTA EGENPRODUCERADE ALBUMET
Den 25 maj släpper Liftig sitt nya helt egenproducerade album ”Göteborgs pyramider” – till stor del skapat hemma i sängen intill hennes sovande son. Efter ett personligt trauma bestämde sig Vanessa Liftig för att sluta med musiken. Men så rann den alltså tillbaka in i henne nattetid – och nu finns ett helt nytt album redo för släppp.


UPPMÄRKSAMMAD SINGEL
Första singeln från albumet, ”Skitungar”, har uppmärksammats av bland andra Spotify (heta listan Indie Highlights), PSL, Sveriges Radio och studentradio över hela landet. ”Skitungar” presenterade att Vanessa Liftig har bytt ut engelskan mot svenska, vilket ger ett mer nära tilltal som hennes lyssnare inte riktigt har mött förut. 


EFTER EN TUNG PERIOD STÅR HON STADIGARE TACK VARE MUSIKEN
Den tunga perioden som Vanessa Liftig gått igenom förändrade henne som musikskapare. Hon är mer stabil nu.
– Jag har saker att bearbeta och musiken blev mitt sätt att göra det. Jag kom på många sätt tillbaka tack vare musiken. Jag har lärt mig mycket om mig själv och tror jag står stadigare nu. Då fattar jag lugnare beslut och då blir min musik bättre, för jag glömmer inte bort vem jag är – vilket nog är ganska lätt att göra i den här branschen.

Lyssna på ”Permanent 22” här

Mininojet.se Vanessa Liftig

Previous post

Danny - från Idol till NU

Next post

Lani Mo lägger ner?