Home»Inredning»Antikt och retro från golv till tak

Antikt och retro från golv till tak

0
Shares
Pinterest Google+

När besökare stiger in på Antikstället i Slöinge häpnar de över de 2000 m² stora lokalerna i två våningar fyllda med vackra retromöbler, lampor, tavlor, soffgrupper, exklusiva matsalsmöbler i ek och valnöt, kristallkronor och speglar.

Urban Hemhagen som driver Antikstället Möbelrenovering & Snickeri har varit verksam i över trettio år.
– Folk som kommer in här tycker det är välplanerat och strukturerat trots de stora ytorna och mängderna av föremål, berättar han.

– Du kan hitta allt här, från sytråd till stora möblemang.

Förutom uppköp av dödsbon och bohag har Urban specialiserat sig på renovering av möbler. I sin verkstad restaurerar han möbler och kristallkronor, dels för butiken men även åt andra som kan lämna in.
– Nu till helgen får jag in köksluckor som jag ska lacka om, säger han. Kristallkronor är lite av en specialitet, både nyförsäljning, begagnat och restaurering. Jag har kanske 30–40 gamla inne nu från olika tidsepoker, och 15–20 nya, berättar Urban.

Många är stamkunderna som återkommer för besök i butiken. Urban har gjort det till sitt mål att ständigt vara på jakt efter nya spännande saker.
– Jag får in nya grejer varje vecka, säger han. Jag försöker leta upp lite udda grejer. Just nu har jag en fin snurrbar blomsterställning i gjutjärn, och ett antal champagnekylare inköpta av en handlare i Frankrike. Sedan har vi fått in ett exklusivt multikolordraperi från den kända designern Verner Panton, berättar Urban som vill slå ett slag för hela orten Slöinge som väl värd ett besök:

– Vi har Slöingerundan med gårdsbutiker, caféer, glassfabriken med mera. Passar utmärkt att ta en heldag och åka runt och besöka de olika ställena.

Antikstället Möbelrenovering & Snickeri, Stationsgatan 4, Slöinge

www.antikstallet.se Tel: 0346-406 05, 073-0304 123, 073-0304 123

Epost: antikstallet@gmail.com www.facebook.com/Sloingerundan

Previous post

DJ Lisa Linck - önska gärna låtar, men lämna kassettbanden hemma

Next post

Mininöjet intervjuar stans nöjesdrottning