Home»Inredning»Låt hemmet och kontoret blomstra

Låt hemmet och kontoret blomstra

0
Shares
Pinterest Google+

Vi fortsätter tjöta om det, ty vi kan inte få nog av det; växter och natur i hemmet. För att ytterligare övertyga dig om att det trendigaste du kan äga 2017 är en grön växt har vi pratat med Thomas Jonsson på Akvarieleasing och Nordic Green Design. Företagen arbetar med att utveckla riktigt snygga lösningar för hemmet och kontorsmiljöer. Det tycks inte finnas några begränsningar i vad de kan åstadkomma när det kommer till kul idéer på hur man väver in ett designat akvarium eller en växtvägg i sin närmiljo.

Det senaste inom akvarium är serien Architectural line som Akvarieleasing tagit fram tillsammans med designbyrån Boris Design i Hong Kong. Eleganta skapelser vars vackra former i glas förstärkt genom detaljer i laminerat glas, inbyggd gradient och LEDbelysning. Här frodas både fiskar och gröna växter som visuellt tillför enormt mycket till både designhemmet, den lilla lägenheten eller det trötta kontoret. Visste du för övrigt att levande växter och djur såsom fiskar bidrar till en lugnare miljö och stämning.

Nordic Green Design jobbar med att ta fram växtmöbler och lampor. Du vet de där trista rumsavdelarna som typiskt står på kommunala kontor? Företaget designar sådana fyllda med växter för att skapa en levande och harmonisk arbetsplats. Häng upp växterna med produkten Babylon; en välskräddad lampkupol i plexiglas som förser både dig och dina växter med ljus, samt går att variera i utseende genom olikfärgade stenar och ett brett urval av växter som trivs däri. Att ta in växt – eller mosstavlor är ett annat effektivt sätt att piffa upp hemmet eller arbetsplatsen.

– Vi arbetar mycket med mossväggar och mosstavlor, eftersom vi designar dem själva är det bara fantasin som sätter gränserna. Mossan är konserverad vilket innebär att den är helt underhållsfri och perfekt för det mörka utrymmet, säger Thomas.

Varför inte beställa er logotyp i mossa eller skapa föränderlig konst genom att kombinera olika växtarter?

Thomas hälsar att även tropiska influenser med stora blad, palmer och träd är hett denna säsong. Kentia howea gör stark comeback tillsammans med monstera och klassisk fredskalla.

– Vi vill ha stora växter kombinerat med mindre för att skapa en trivsam och grönskande omgivning. Gällande växtinredning i offentlig miljö och kontor är den tydligaste trenden att skapa personliga intryck med en tydlig ”hemmakänsla”. Det vita plastkärlet har ersatts av keramik, terrakotta och korgar i alla dess former, säger han.

TEXT: SIDSEL LÖYCHE BILD: NORDIC GREEN DESIGN

Previous post

Choklad-sushi, yes please!

Next post

Stefan Andersson, om historieintresse och fadäser på scenen