Home»Mat & Dryck»En doft av hembakat i Sollebrunn

En doft av hembakat i Sollebrunn

0
Shares
Pinterest Google+

Njut av hembakt fika i hemtrevlig miljö på turistpris-prisade Kaffekoppen i Sollebrunn, cafét som blivit en självklar samlingsplats för såväl ortsbefolkningen som förbipasserande.

Helena Sultan tog tag i cafédrömmarna och började bygga på ett café med fyra intressen i fokus: kunden, bakning, matlagning och inredning. Nu har det gått nästan 17 år sedan dess och man kan gott säga att hon lyckades med sin dröm. Kaffekoppen har blivit ett välkänt café som lockar många att besöka den hemtrevliga miljön där det är lätt att känna sig hemma.

Sortimentet är brett och består av allt ifrån bakverk till kakor, bullar och lunch samt försäljning av bl a marmelader och godis. Man erbjuder även catering. Bakverken bakas på löpande band av lokala råvaror utan tillsatser.
– Vi bakar hela tiden och fyller på efterhand, så har man tur så får man fika som kommer rykande färskt direkt från ugnen, säger Helena.

DÄR ALLA VÄGAR MÖTS
Tack vare sin placering mellan Alingsås och Trollhättan har Kaffekoppen blivit ett naturligt stopp för de som vill stanna till på vägen mot kusten eller kanske köpa med en picknickkorg för äventyr i trakten. Kundkretsen är bred och det är en fröjd att se pensionärerna ha symöte sida vid sida om turister, skolungdomar och barnfamiljer som har tillgång till en lekvrå för de minsta.

– Det är jättekul att så många trivs här! Många säger att bilen stannar automatiskt när dom kör förbi, säger Helena och skrattar.

TEXT: ANNA REIN

Previous post

IQ intervjuar Casper Janebrink

Next post

Kötta med Holst - winter is coming