Home»Restaurangguiden»Alkohol-rättigheter»Gastronomiska möten i köket -Aveqia

Gastronomiska möten i köket -Aveqia

0
Shares
Pinterest Google+

Magnus Werdenskog har tidigare varit kock på Aquavit i New York, SK Mat och Människor, samt Lisa Elmqvist.

I den lyxiga matstudion på Andra Långgatan huserar aveqia med konceptet ”kom och laga mat ihop med stjärnkockar”. det är en inspirerande mötesplats för såväl företagsevent som privatpersoner.

Man hänger lite i baren för en fördrink medan man väntar in övriga gäster. Kockarna har förberett recept, mätt upp och lagt fram allt. Det är lärorikt, kul och kontaktskapande.

Jag pratar med Aveqias stjärnkock Magnus Werdenskog. Med en egen förutfattad bild i huvudet hämtad från de matlagningsprogram min sambo tvingat mig titta på föreställer jag mig en rosenrasande Gordon Ramsay som spyr galla över nån stackars kock-wannabe för ett överkokt ris.

KÄNNS DET SOM ATT MAN ÄR MED I ELAKE KOCKEN ELLER MASTERCHEF NÄR MAN ÄR HOS ER, JAG MENAR STÅR NI OCH SKÄLLER UT ERA GÄSTER NÄR SÅSEN SKÄR SIG?
– Nej för tusan, säger Magnus och skrattar. Men om de tycker det blir roligare så kan vi ju göra det, absolut! tillägger han.

HÄNDER DET ATT DET KOMMER RENA KLANTSKALLAR SOM INTE KAN KOKA EN POTATIS?
– Nja, det är inte jättevanligt. Men visst har det till exempel hänt att lite äldre män utan köksvana kommer. Deras fruar kanske alltid lagar maten hemma och skickar dem i förhoppningen att de ska lära sig nåt.

HAR NI VARIT MED OM NÅGRA DRÅPLIGA SITUATIONER UNDER ERA MATKVÄLLAR, NÅN GÄST SOM HAR SMUTTAT LITE FÖR MYCKET PÅ MATLAGNINGSVINET TILL EXEMPEL?
– Det är ju inte så vanligt, men visst kan det hända att någon framåt desserten har blivit lite för artistisk i sitt upplägg då såsen kanske hamnat på sidan av tallriken istället för mitt på.

KOMMER DET ENSAMMA SINGLAR HIT OCH HOPPAS ATT KOCKEN ELLER NÅN AV DE ANDRA GÄSTERNA ÄR SNYGG?
– Njae, säger Magnus och funderar. Eller, det kan ju ha hänt. Men vi har faktiskt snackat om att ha singelkvällar här framöver, just för att det är en sån bra kontaktskapande aktivitet.

Magnus avslutar genom att demonstrera Aveqias fina rökpistol.

– Vi försöker att röka något vid varje aktivitet. Den rökiga smaken är ju typiskt skandinavisk och man kan röka i princip vad som helst, fisk, kött, kryddor, ja till och med grädde. Rökpistolen är lite av vår favoritleksak här och vi säljer dem också.

AVEQIA GÖTEBORG • ANDRA LÅNGGATAN 46–48 • 413 27 GÖTEBORG • TEL: 010-160 54 50 • WWW.AVEQIA.COM • INFO@AVEQIA.SE

TEXT: JONAS ULFVARSSON BILD: MIKAEL BJÖRKQVIST

Previous post

Unika eventmöjligheter på Sägernas Hus

Next post

Ökad livskvalitet med mindfulness