Home»Mat & Dryck»Konjaksflamberade jordgubbar med grönpepparsås och vaniljglass

Konjaksflamberade jordgubbar med grönpepparsås och vaniljglass

0
Shares
Pinterest Google+

Ibland blir man lite trött på sig själv. Då kan det vara en god idé att skicka över sleven till någon annan. I detta nummer är det musikjournalisten och hårdrocksnestorn Anders Tengner som delar med sig av sitt favoritrecept.

DU BEHÖVER
1 l färska jordgubbar, hela(går även med tinade frysta, men det blir inte lika bra)
½ dl apelsinjuice, 1 dl strösocker, 3–4 msk konjak
1 tsk krossade grönpepparkorn i lag, 75 gr smör

GÖR SÅ HÄR
Snoppa jordgubbarna och förvara dem rumsvarmt.
Smält sockret i en torr stekpanna på medelvärme under omrörning. Tillsätt smör och rör om.
Häll i apelsinjuice, grönpepparkorn och jordgubbar.
Öka värmen. Jordgubbarna kommer att släppa ifrån sig vätska.
När såsen börjar koka, slå över konjak och tänd på. Se till att köksfläkten är avstängd och att du har ett lock tillgängligt att släcka elden med om det brinner för kraftigt.
Låt elden slockna. Vänta tills jordgubbarna är ljumma och servera med vaniljglass.

Du som fick mersmak och vill läsa fler recept från rockens högdjur kan med fördel kika närmare på Anders kokbok ’Ät som en rockstjärna’.

 

Previous post

Ökad livskvalitet med mindfulness

Next post

Nyfiken på ridläger?