Home»Mat & Dryck»Minimera träningsångesten under julhelgerna

Minimera träningsångesten under julhelgerna

0
Shares
Pinterest Google+

Det var länge sedan vi var tvungna att äta upp oss över julen för att överleva vintern. De flesta av oss har isolerade väggar och i alla fall något par vattentäta kängor. Ändå står vi där vid julbordet. Skall ja ta en femte portion? Få tänker, för att citera Morran: ”Det är ju en dag i morgon osså.” Frågan är om vi verkligen behöver välja? Det finns ju trots allt alternativt på att frossa med stil.

Om du nu mot förmodan inte klarar av att hålla dig till de nyttiga alternativen under julen finns det en betydligt roligare lösning för att hålla koll på kalorierna.

Det lättaste: Börja träna! Tränar du redan? Träna mer eller effektivare! Egentligen finns det ingen hemlighet. Så länge man har kul under träningen och hittat sin “grej” så går det ganska lätt.

Har du fortfarande inte hittat din ledstjärna är det bara att gå in på nordicwellness.se för att hitta din närmsta lokal att svettas i. Det finns ett gediget utbud av ca 800 gruppträningspass per dag. För ensamvargen, fitnessgurun, selfiekungen eller solariesurfaren finns givetvis tusentals speglar, hundratals solarium, cross cage-burar, vikter, maskiner och alternativ träning i överflöd.

Som mandeln i gröten skulle jag vilja rekommendera en personlig favorit.

Be om en specialshake i receptionen på din favoritklubb och varva ner några minuter i loungen innan hemgång. I min shake hittar du en skopa vanilj- och en skopa jordgubbsprotein. Några deciliter laktosfri mjölk och en näve blåbär.

Nästan så jag skulle kunna byta ut köttbullarna på julbordet mot denna.

 

 

PROTEINRIK OSTKAKA MED SAFFRAN OCH KESO

Kom i julstämning med en saffransdoftande kesokaka med sötmandel. Recept av Sierra de Goldsmith
Ingredienser (ca 6 portionsbitar)
• 3 msk sötmandel
• 0,5 g saffran
• 3 hela ägg
• 2 dl mjölk
• 500 g keso (naturell)
• 0,5 dl mandelmjöl
• 1 krm salt
• 1 tsk fiberhusk • 4 msk steviaströ(alt. strösocker, sukrin gold etc)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Hacka mandeln grovt (eller använd färdighackad)
3. Stöt samman saffran och en del av ”sockret” i en mortel för att fördela saffransmaken på bästa sätt.
4. Vispa samman resterande ”socker” och ägg, blanda i salt, saffran, fiberhusk och mandelmjöl. Rör sedan ner keso, mandel och mjölk.
5. Häll allt i en smord ugnsform (ca 1 l) och grädda mitt i ugnen i ca 45–60 min.
6. Du ser att kakan är klar när kanterna och toppen fått färg och den inte längre är lös när du (försiktigt) skakar på formen. Låt svalna något och servera med en klick kvarg, bär, lättsockrad sylt eller varför inte lite chiasylt?

SIERRA DE GOLDSMITH, LEG. DIETIST
För fler nyttiga och smarriga recept se PT-bloggen och Hälsobloggen hos Nordic Wellness.

NORDICWELLNESS.SE

Previous post

Redaktionen tipsar - december

Next post

Missa inte vinterns auktioner!