Home»Mat & Dryck»Otäcke Kocken – Glöggkokta revben med smetanastuvad saffranskål

Otäcke Kocken – Glöggkokta revben med smetanastuvad saffranskål

0
Shares
Pinterest Google+

More is more, som Yngwie Malmsteen skulle sagt. Så varför nöja dig att förkoka i vatten med lagerblad när glögg är en färdig cocktail?

Det sockrade julrödvinet har allt fläsket suktar efter: Syra, socker och massa obskyra kryddor. Tillsätt lite sälta, rök och ännu mer julbouquet så blir det rena matpornografin. Men vi måste ju ha lite grönsaker också. Så det blir kål. För kål kan aldrig bli fel. Vitkål stuvat i smetana blir som en varm coleslaw. Har du fler rotsaker på lager som t ex morötter eller palsternacka, så är det bara att strimla ner dem också.

GLÖGGKOKTA REVBEN MED SMETANASTUVAD SAFFRANSKÅL

TJOCKA REVBEN
Glögg
Nejlikor
Kryddpeppar
Lagerblad
Salt/Peppar
Timjan/rosmarin
Rökarom
Tomatpuré
Maltsirap
Fond
SAFFRANSKÅL
Smetana 45%
Saffran
Vitkål
Salt
Peppar

GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp och sjud i ett par timmar.
2. Skit i att skumma. Har ändå ingen betydelse.
3. Plocka upp köttet och reducera lagen till glace.
4. Pensla och bränn av i ugnen på hög temperatur.
GÖR SÅ HÄR
1. Fräs grönsakerna till de blir mjuka.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och sjud.

TEXT: FREDRIK OLSSON

Previous post

En trygg plats i en uppfuc*ad värld - Danny Saucedo

Next post

Jag missar fler bilder än vad jag tar - Therés Stephansdotter Björk