Home»Mat & Dryck»Otäcke Kocken – fuska till du fixar det

Otäcke Kocken – fuska till du fixar det

0
Shares
Pinterest Google+

Sommar och semester innebär knappast att man står och hoppar efter att få göra långpannor i köket. Nej, nu gäller det att göra det lätt för sig. Därför ska du ta så många genvägar du bara kan. Här kommer en bunt tveksamma husmorstips du kan testa på folk som trubbat till smaklökarna med cigg och sprit.

HUMBUGSÅS
Mortla hummerskal och reducera fond är inte så lattjo när polarna sitter i trädgården och skålar. Om du inte har några gamla räkskal kvar finns en ännu raskare väg till en utmärkt ”hummersås”.

En klick smör i botten av en kastrull, toppat med lite paprikapulver ger en förrädiskt hummerlik smak. Addera vispgrädde, lite vitt, konjak och vanlig hederlig fiskbuljong och du har en strålande humbugsås. Dina polare kommer att yra om hur gott det är med skaldjur och inte att fatta ett smack.

EL-BEA
Du har säkert sett kändiskockarna vispa äggulor med ballongvisp i åttor. Sånt trams gör sig självklart bra på TV, men är långt ifrån effektivt. För dig som har andra ambitioner än Karl Alfredunderarmar är det elvispen som gäller.

BLUFF BRÛLÉE
Hemvevad bränd grädde imponerar på vilken punschproletär som helst. Men om du inte vill spendera hela kvällen i vattenbadet vet husmor råd. Köp färdig vaniljpudding i Icas kyldisk. Tryck ut innehållet ur plastmuggen och jämna till ytan för ökad trovärdighet. Mikra 15 sek och ströa rikligt med farinsocker. Bränn sedan med långhalsad tändare. Det här kommer du undan med!

FOLKLIG STARKÖL
Systembolagets öppettider kan vara ett gissel i sommartid. Men det finns en lösning för dig som har en skvätt vämjelig vodka hemma. Köp 2.8:or och spetsa dem med eländet. Resultatet blir ungefär lika äckligt som dansk spritad öl. Råkar du ha essensen Rebeer hemma får du enligt hemkokarna något som faktiskt kan misstas för starköl. Rebeer köper du bryggarhandeln. Provas på egen risk.

TEXT: FREDRIK OLSSON

Previous post

Tre snabba frågor - Danko Jones

Next post

NOBA