Home»Mat & Dryck»Otäcke Kocken»Otäcke Kocken – Old Pork

Otäcke Kocken – Old Pork

0
Shares
Pinterest Google+

OLD PORK (4 PORT)

Du har varit med förr. Din stolta julskinka på 6 kg ligger i kylen och skäms redan på annandagen. Blott tio skivor käkades under julbordet och nu är du dödstrött på skinka och fasar för att den ska gå igen i pastasås hela januari. Frälsaren i grytan stavas Old Pork. Som pulled pork, men redan halvfärdig.

DU BEHÖVER
Skinka
(Ta allt som blev över)
2 st gul lök
3-4 klyftor vitlök
2 st morot
2 dl ketchup
Några droppar rökarom
Några ordentliga stänk
Worchestershiresås
2 teskedar Sambal Oelek
1 dl Julmust

GÖR SÅ HÄR
1. Skrapa griljeringen av skinkan och lägg den i t ex en Romargryta. Nej, det är inte ok att vara lat. Senap och bröd har inget här att göra.
2. Grovhacka grönsakerna.
3. Blanda alla våta ingredienser och kryddor och dränk skinkan. Släng på grönsakerna.
4. Skicka in i ugnen på 175 grader i två timmar eller så lång tid som krävs  för att skinkan ska ge upp. Du är hemma när den går att dra isär med en gaffel.
5. Skyffla upp i pitabröd och ät!

Previous post

Taxi Confidential

Next post

En helt vanlig dag på Göteborgsoperan