Posts In Category

Mat & Dryck

September betyder oktoberfest för alla ölglada. Men man bör ju faktiskt äta något mellan sejdlarna också. Med tanke på att månaden även brukar innebära tokrea på grillar (Radhussvensson grillar bara på sommaren) kan det väl vara lämpligt med ett korvrecept. Då Otäcke Kockens korvstoppningskunskaper är begränsade fann jag det för …

Vi träffar syskonparet Ulrika och Johan bakom disken hos Nobelius Vilt i Saluhallen. De berättar för Mininöjet om sitt minst sagt spännande och unika sortiment av vilt. Här finns bland annat vildsvin, hjort, älg och ren. Johan är jägare och mycket av det som säljs hos Nobelius har han också …

Pipersglace tillverkar sin exklusiva gräddglass och sorbet efter gamla italienska glassrecept, utan syntetiska tillsatser eller färgämnen. – Det är ett viktigt ställningstagande, säger Anette Blomqvist Hansson som äger Pipersglace och driver caféet Pipershuset i Hamburgsund. Grundrecepten är baserade på ekologiska råvaror som mjölk, grädde och ägg från sydsvenska gårdar och …

Det är många som tar tillfället i akt, när man har förmånen att vara med sina barn, att starta projekt. Föräldraledigt ger många en ny syn på livet och möjlighet att skapa förutsättningar för de drömmar man burit inom sig. De som tidigare var surdegsbloggare brygger idag öl, söker efter …

Brands For Fans är dryckesföretaget som tar rockens själ och tappar den på flaska. Sedan starten 2012 har man förädlat och tolkat band som In Flames, Slayer, Motörhead, Rammstein, Ghost, Hammerfall, Thåström, Mustasch och Jonas Åkerlund. Men deras jobb handlar inte om att leta upp en billig vingård eller konkursfärdigt …

Sommar och semester innebär knappast att man står och hoppar efter att få göra långpannor i köket. Nej, nu gäller det att göra det lätt för sig. Därför ska du ta så många genvägar du bara kan. Här kommer en bunt tveksamma husmorstips du kan testa på folk som trubbat …

Att grilla är ingen rocket science, men kräver ändå lite intelligens. För visst tusan blir resultatet bättre om man tänker efter före. Förberedelser är a och o när det kommer till grillning. Det gäller för allt mellan såsen och kolen. I helgen fick jag lite inspiration när SM i Grill …

Från att först ha fokuserat på äggproduktion till att idag vara en populär glasstillverkare, kan man lugnt påstå att Mäjens Glass & Maräng genomgått en intressant resa. Nu väntar ytterligare en sommar fylld av förväntansfulla besökare som reser till gården för att njuta av glassen. När Mäjens Glass & Maräng …

Glöm den vämjeliga tändvätskan och bensinmackens briketter. Här grillar vi på riktigt. Följ med mig på en tripp ut i världen bland råvaror och specialiteter någon på hemmaplan knappt klarar att uttala. Fire walk with me! GRILLA ÄR ATT UMGÅS Jag har haft förmånen att resa till länder i olika …

Redigt folk äter sill året runt. Men eftersom sådana är bristvara nuförtiden är kungars och backstugesittares favoritfisk numera en begränsad företeelse vid högtiderna midsommar, jul och påsk. Det hindrar dock inte svenska folket från att äta ca 80 000 ton sill per år, alltså runt 8 kg per person och …