Home»Mat & Dryck»En äkta italiensk trattoria

En äkta italiensk trattoria

0
Shares
Pinterest Google+

Sveriges första italienska trattoria av sitt slag bjuder på genuina smaker och en atmosfär som för tankarna till en charmig bakficka i det varma Italien.

Hos Trattoria Da Pasquale är kärleken till Italien och det napolitanska köket något som märks så fort du stiger innanför dörren. De rödvita dukarna och dofterna från köket får dig att förflyttas till den avslappnade, familjära stämningen man annars bara hittar på en äkta kvarterskrog i Italien. I baren står TV:n på och skvalar på italienska och man känner sig genast hemma.

– På en trattoria serverar man Italiensk husmanskost. Det är en mysig familjerestaurang, förklarar italienaren Pasquale Villamarino som har drivit trattorian ända sedan 1995.

Restaurangen ligger på Sten Sturegatan 17, ett stenkast från både Avenyn och Södra Vägen där bland annat Scandinavium, Bergakungen och Ullevi ligger. I den hemtrevliga lokalen finns det plats för ca 40 personer och för att vara på den säkra sidan kan det vara bra att boka bord för att få en plats i den mysiga restaurangen. Trattoria Da Pasquale var bland de första i sitt slag att förföra svenskarna med den rustika stämningen och de klassiska smakerna vilket har gjort att de har en trogen skara stammisar som vet vad de går för. Det var också här som man för snart 20 år sedan började med riktig mozzarella på pizzan – precis som det skall vara!

– Pizza Da Pasquale med tomat, ost, mozzarellaost, färsk basilika och parmaskinka är jättegod. Valtellina med mozzarella, bresaola, rucola och hyvlad parmesan är en annan favorit, tipsar Pasquale.

På menyn finns ett brett utbud av pasta, pizza, sallad, fisk-, kött- och kycklingrätter att välja mellan. Rätterna lagas från grunden på klassiskt vis med färska, italienska råvaror. Ackompanjera måltiden med ett gott italienskt vin och avsluta med en tiramisu så är du i sjunde himlen.

Förutom À la Carte serveras lunch vardagar mellan 11.30- 14.00 och det finns även avhämtning av näst intill alla rätter på menyn för dom dagarna man hellre sitter hemma.

Trattoria Da Pasquale • Sten Stureg. 17 412 52 Göteborg
Telefon: 031-16 42 16 • Öppet mån–fre 11.30–23, lör 13–23, sön 13–23
trattoriadapasquale.se

Previous post

Mininöjet – tevesoffans värsta fiende

Next post

Beauty med Linda Beronius