Home»Minitestet»Sommarens bästa glassnyhet

Sommarens bästa glassnyhet

1
Shares
Pinterest Google+

En vårdag i maj åkte Mininöjet på utflykt till GB Glace för att testa årets glassnyheter. Med oss hade vi ett gäng härliga ungar i åldern 6–14 år som hjälpte oss testa säsongens 8 nyheter. Smaklig läsning!

Du ska inte tro det blir sommar utan nyheter från landets alla glassfabriker. GB Glace har kommit med många nya glassar de senaste åren, och i år får vi hela åtta nyheter att sätta tänderna i.

Vi betygsatte glassarna på skalan 1–5, och även om åsikterna gick isär i mångt och mycket fick vi fram en solklar, men aningen otippad vinnare. Sommaren 2017 ska du alltså äta Choice. En glass som passar alla; både barn och vuxna. Den är dessutom helt mjölkfri, laktosfri, sojafri och glutenfri vilket gör den till ett ypperligt alternativ för dig som är allergiker eller vegan. Vi testade Choice Vanilla & Chocolate, en vaniljrisglass med en kakaorippel och överdrag i en krispig majsvåffla. Glasstruten finns sedan tidigare även med karamellsmak, gjord på sojamjölk.

Näst bäst betyg fick Magnum Double Raspberry med mörk choklad och hallonsås med hela 26% hallonpuré.

Sämst betyg fick Minioner, även om Albin 6 år gav den högsta betyg vilket nog gör den till en utmärkt favorit för de minsta.

TEXT: JOACHIM HOLST BILD: FREDRIK STRÖMBERG / GB GLACE

Previous post

Medelhavets vackraste stränder

Next post

Sommarens trendspaning