Home»Mode & Skönhet»Man»Stil utan utgångsdatum – A Days March

Stil utan utgångsdatum – A Days March

0
Shares
Pinterest Google+

Hur skapar man egentligen intresse hos en man som vill vara uppdaterad men samtidigt tidlös, oavsett om han är på väg till arbetet, stranden eller bröllopet? Mininöjet träffade Pelle Lundquist som är en av grundarna bakom klädmärket A Day’s March.

Klassiska kläder utan utgångsdatum handlar i huvudsak om att kombinera enkel design med hållbara material. Herrkläder i rena snitt och hög kvalitet till ett rimligt pris – förklarar kanske produkterna från A Day’s March på bäst sätt.

– Vår strävan är att skapa uppdaterade klassiska kläder som håller över tid. Lite som en motvikt till jakten på trender. Vi jobbar med många referenser från klassiskt italienskt och amerikanskt herrmode, men vi förenklar och förfinar enligt en typisk skandinavisk designtradition, förklarar Pelle.

PLANER PÅ ATT FORTSÄTTA VÄXA
A Day’s March verkar ha hittat något som kunderna saknat. Sedan starten 2014 har märket vuxit och har nu fyra butiker i Sverige. Nu är planen att etablera en butik utomlands. Men var är än så länge hemligt. Så den nyfikna får helt enkelt ge sig till tåls. Däremot avslöjar Pelle lite om vad hösten har att erbjuda hos A Day’s March.

– Vi har ett nytt program med vinterrockar och kostymer som vi utvecklat tillsammans med en väldigt erfaren leverantör. Vi har sen kompletterat rocksortimentet med förstärkningsplagg som du kan jobba med i lager: overshirts, västar och fleecejackor. Det är också äntligen dags för oss att lansera vår sneaker. Den är handgjord i Portugal och lanseras i augusti.

ÖPPNADE I GÖTEBORG UNDER 2016
Du har väl inte missat A Day’s March butik på Södra Larmgatan 13? Många göteborgare var med och firade när butiken hade sitt ettårskalas i maj. Utöver Göteborgsbutiken hittar du även A Day’s March på Kungsgatan och Nytorgsgatan i Stockholm och i Mall of Scandinavia i Solna.

Pelle ger sina hösttips:

Overshirts fortsätter att ersätta kavajer och används som lagerplagg till skjortor och tröjor. Ett fint och praktiskt uniformsinspirerat plagg som lätt kan kläs både upp och ner. Vi kompletterar vår kollektion av overshirts med nya material och modeller.

För mig betyder höst stickade tröjor – det bästa jag vet. Vi lanserar både cashmere och en härlig mohair-kvalitet.

Gillar att konventioner luckras upp alltmer. Gör som du vill, bry dig inte om regler. Ha en overshirt istället för kavaj på jobbet, eller bär t-shirt och sneakers till kostymen. Kändes kanske radikalt för tio år sedan, men är nu något du ser även på en (tidigare) traditionell gubbe.

TEXT: KATARINA WRONSKI BILD: SANNA SVENSSON

ADAYSMARCH.COM

Previous post

Unika eventmöjligheter på Sägnernas Hus

Next post

QC - Koll på trender sedan 1973