Home»Mode & Skönhet»Kvinna»Beauty med Bambi Borg

Beauty med Bambi Borg

0
Shares
Pinterest Google+

Möt en underbar inspirationskälla: makeupartist, säljare, beautyguru och YouTuber. Jag har haft äran att arbeta med Bambi ett antal gånger, och känner mig då alltid i trygga händer.

Jag älskar makeup och att skapa en look. Det jag gillar med makeup är att det finns så många olika stilar. Alla har ju en grundmakeup, vare sig det är att sminka sig på 5 minuter eller 2 timmar. Men ibland kan det vara kul att gå lite utanför sin comfort zone och det älskar jag att visa andra, säger Bambi.

När blev du intresserad av beauty? Hur?

Jag har alltid varit intresserad av att skapa en look. Redan när jag var 5 år på dagis och gick med kjolar på huvudet. Men hela beauty-intresset startade mer runt 13-årsåldern då jag köpte min första eyeliner från Isadora. Jag använder fortfarande samma eyeliner ibland!

Hur ser din morgon – och kvällsrutin ut? Hudvård/hårvård/smink?

Jag använder alltid mycket hudvård både morgon och kväll. Rutinen ser oftast likadan ut med rengöring, ansiktsvatten, fuktkräm och ögonkräm, men på kvällen brukar jag blanda i en lotusolja från Clarins i mitt ansiktsvatten.

Min vardagsmakeup är väldigt enkel. Puder, bronzer och bryn är oftast det jag lägger fokus på till vardags.

När jag blir tjej-Bambi ser det väldigt olika ut. Jag vet oftast inte hur jag kommer se ut. Jag går efter hur jag känner mig för dagen.

Lista tre favoriter som alltid finns i ditt badrum

Grunden till en bra makeup är en grym hy!

En produkt som verkligen gör skillnad för min hy är ansiktsvatten! Det både förbereder huden och gör att krämen du lägger ovanpå går djupare ner i huden –  alltså mer fukt! Jag gillar Bobbi Browns Hydrating Face Tonic för den är även lite peelande. Man känner sig väldigt ren efter att ha använt den.

En produkt som är bra när man känner att huden är lite stressad och trött och behöver en kick (eller när du kommer hem efter en lång utekväll),är Diors Prestige La Crème. Den är både lugnande, återfraktande och kickar igång cellförnyelsen. Helt klart värt prislappen de dagar man bara vill ha lite vardagslyx!

En bra ansiktsmask är alltid bra att ha i badrumsskåpet. Jag gillar Origins Mud Mask.

Lista tre favoriter inför sommaren

Diors Deam Skin Cushion. 80% hudvård och 20% foundation som ger en fin lystrig finish, mycket fukt och SPF 50. Perfekt att ha med i väskan under dagen.

Glitter! Kan vara vilket som helst, men glitter! Fäster väldigt bra med M.A.C’s lip primer vart du än vill fästa det!

På sommarn blir det ju alltid någon slags fri skogsväsen-gudinna feeling man får och vad passar då bättre än fräknar? Jag brukar gilla att använda Liquid Lipsticks eller en Dip Brow eftersom jag inte har några egna fräknar. En bra färg är Celebrity Skin från Jeffree Star Cosmetics!

Sedan hade jag även velat tillägga brun utan sol för jag gillar inte att vara i solen, men jag älskar att vara “solbrun”

Lista tre budgetfavoriter

Isadoras Eyeliner 10 Black

Coty Airspun Powder translucent loose powder! (Finns inte att köpa i Sverige men helt klart grymt löspuder för ca 50:- Jag köper det från en kollega i USA men jag tror att det går att beställa på nätet.

Mavalas nagellack (funkar bra med ett överlack –  Diors är bäst!)

Personligen är jag besatt av läppstift och anser att jag aldrig kan få för många, har du någon sådan besatthet av en typ produkt?

Jag förstår läppstift grejen! Håller helt med, men en grej som jag känner att jag kanske har lite för mycket av men som jag inte kan sluta köpa fler av är highlighters. GLOW!

Har du något smart tips du kan dela med dig av? Ett beauty life hack.

En grej som är bra om du blir oljig under dagen men ändå är lite yt-torr är att ha med en BeautyBlender och lägg puder med den istället då den är lite fuktig och gör produkten lite mjukare!

Till sist, vem skulle du vilja läsa en kort beauty-intervju med?

Anna-Karin Hellborg.

Se mer av Bambi på Youtube och Instagram under namnet bambiborg.

Text: Sidsel Löyche

Previous post

Tips från saluhallen

Next post

I Love Pizza - Gästerna måste vara modiga