Home»Mode & Skönhet»Kvinna»Handgjorda exklusiva smycken från Dalarna

Handgjorda exklusiva smycken från Dalarna

1
Shares
Pinterest Google+

Tidlösa vackra smycken med design som inspirerats av vackra Dalarna sammanfattar enklast Aprilia Design.

Att arbeta kreativt med färg och form är nog något som Legat Lisa varmt om hjärtat hela livet.
– Jag tror det beror på att jag har väldigt mycket fantasi, säger hon och skrattar.

Men historien om Aprilia Design som är det företag hon driver idag tar sin börjar under 2008 då hon provade att skära ut små dalahästar i plexiglas, som sedan blev halsband, örhängen, berlocker, broscher och armband. Allteftersom har produktsortimentet utökats och grenat ut i andra former och utföranden. Även fast dalahästen och rötterna från vackra, norrländska Dalarna på sätt och vis fortfarande är inspirationen och grundstommen i de olika designade smyckena från Aprilia Design. Tradition blir till nytänkande och intryck blir till lekfullhet i Lisas olika kollektioner.

– Att alltid arbeta med bra material har jag lärt mig under mina verksamma år. Mina smycken är alltid tillverkade i äkta silver och rostfritt stål, för att de ska kunna hålla bra kvalitet flera år framöver, säger Lisa. Samtidigt som det är viktigt för mig att hålla bra priser.

DESIGNAR EFTER ÖNSKEMÅL
Ett vanligt scenario är att folk vill ha en personlig touch på sina smycken. Som kan vara alltifrån att man vill ha sitt namn, en liten text eller ett budskap ingraverat.

– Kunder brukar både ringa och maila in förfrågningar om speciella önskemål på utformning, säger Lisa. Smycken är en väldigt bra present att ge bort och ju mer personligt smycket är desto bättre. Självklart handlar det om i mån av tid, men det brukar sällan vara ett problem att tillgodose dessa önskningar för mina kunder. När människor delger sina tankar och idéer får även jag inspiration till mina kollektioner.

Aprilia Designs smycken finns idag att köpa hos ett flertal återförsäljare i Dalarna, samt att de även går att beställa på hemsidan:

www.apriliadesign.se

TEXT: KAROLINA WRONSKI BILD: STEFAN WESTLUND

Previous post

Sticka – ett nyttigt nöje!

Next post

Upplev Göteborg i September