Home»Mode & Skönhet»Hudvård i 10 steg

Hudvård i 10 steg

0
Shares
Pinterest Google+

STEG 1: OLJEBASERAD TVÄTT
Börja här för att ta bort oljebaserat smink, solkräm och föroreningar. En vanligt förekommande myt är att oljetvätt ger finnar, men faktum är att det har motsatt effekt. Ojletvätt är mild och mjukgörande, vilket på sikt hjälper till att få bukt med akne.

STEG 2: VATTENBASERAD TVÄTT
Använd skum – eller krämtvätt för att få bort smuts som kan ligga kvar. Upprepa dessa två steg varje morgon och kväll!

STEG 3: PEELING
Använd en mild, icke-irriterande peeling 2–3 gånger per vecka för att främja cellförnyelsen, lösa upp tilltäppta porer och underlätta för de produkter du använder att absorberas.

STEG 4: TONER
Tonern utgör grunden för dina andra hudvårdsprodukter. Traditionellt i västvärlden är tonern till för att ta bort resterande smuts. I Korea används den både för att återställa pH-balans, lite för att rengöra, men mest av allt för att ge näringsämnen (såsom antioxidanter) och mjukgöra huden. Den förbereder huden för resterande steg och låser in fukt så att huden inte blir torr efter tvätten.

STEG 5: ESSENSER
Dessa brukar vara lite mer flytande och mindre koncentrerade än serum. Deras huvudsakliga syfte är att återfukta huden ytterligare och att förbereda huden för serum.

STEG 6: SERUM
Dessa produkter är fulla av aktiva ingredienser anpassade efter olika hudtyper och problem. Anpassa därför ditt serum till just din hudtyp.

STEG 7: SHEET MASKS
Engångsmasker som dränkts i samma aktiva ingredienser som finns i serum och essencer, men är mer av en ”a la carte”-version som du kan använda vid behov när du känner att du behöver t ex extra fukt. Det är därför bra att ha några masker med olika funktioner.

STEG 8: ÖGONKRÄM
Huden runt ögonen är tunnare och blir lättare uttorkad, så den bör behandlas med en kräm speciellt framtagen för att skydda och ge näring.

STEG 9: FUKTKRÄM
En fuktkräm avsedd för din hudtyp skapar en barriär som kommer att låsa in alla produkter du redan använt istället för att de avdunstar från huden.

STEG 10: SOLSKYDD/BB-CREAM
Glöm inte att alltid ta på solkräm eller BB-cream på morgonen innan du går ut. Solen är den största boven när det gäller rynkor och pigmentfläckar så se till att skydda din hud!

BUBBLARE: 7-stegsmetoden med toner:
Huden absorberar lättare fukt från toner som är tunnare i konsistensen än exempelvis serum. Välj en toner utan alkohol och lägg på i sju omgångar för en mjukare hud med fukt och bra glow.

TEXT & ILLUSTRATION: SIDSEL LÖYCHE KÄLLA: GLOWID.SE

Previous post

Unika resor som du inte trodde fanns

Next post

Tobias är skillnaden