Home»Mode & Skönhet»Kvinna»Lagom The Label – not too little, not too much, just right!

Lagom The Label – not too little, not too much, just right!

1
Shares
Pinterest Google+

Linn Christensson är tjejen från Styrsö som startade ett klädmärke på Bali med mode som är gjort av fibrer från bambuträd.

VARFÖR JUST BAMBUTRÄD?
– Tyget är otroligt mjukt, starkt och hållbart, det anpassar sig efter kroppstemperaturen, luktar inte illa av svett, torkar fort om det blir blött. Fibrerna har naturliga antibakteriella egenskaper och de är inte allergena.
Jag fick idén när jag hörde mina surfpolare diskutera hur tunga deras kläder blev av vattnet. Jag skred då till verket ganska omgående.
Företaget döpte jag till ”LAGOM THE LABEL” som kommer från det svenska ordet ”lagom” som faktiskt bara finns i Sverige, och det betyder ”inte för lite och inte för mycket, utan helt enkelt LAGOM”.

Berätta om processen
– Det tog ca 1,5 år innan jag kunde lansera mitt klädmärke. Problemet var att hitta en bra producent men till slut så lyckades jag hitta en av en slump när jag skulle trycka visit­kort hos ett företag på Bali. Då såg jag några klädprover hänga hos dem och ställde frågan om vad de kunde göra mer.
Jag fick svaret: ”Vad du vill”, typ! Nu gör de bland annat visit­kort, kläder, foldrar och rollups åt oss, och de kan leverera små kvantiteter snabbt och lätt, allt under samma tak, hur bra som helst! Tanken är att kläderna ska vara enkla, snygga och funktionella, inga krusiduller liksom.

VAR KÖPER MAN ”LAGOM”?
– Vi kommer att ha popup-stores då och då som vi annonserar ut på vår hemsida www.lagomthelabel.com när och var det sker. Man kan även beställa i vår webbshop www.lagomthelabel.com/butik

www.lagomthelabel.com • Instagram: @lagomthelabel

Lite kul kuriosa:

Linn försöker lära balineserna svenska ordspråk som hon har översatt fritt från svenska till engelska. Här är några exempel:
”Come and go a Swedish mile in my moccasins before you criticise who I am”.
”One shouldn´t buy a pig in a sack”.
”If there´s room in your heart, there will be room for an ass”.
Och sist men inte minst…
”LAGOM” IS BEST!

text: magnus ‘iq’ lindström bild: LAGOM THE LABEL

Previous post

Träna bäckenbottenmusklerna

Next post

Kakafonisk slowmetal - Neurosis live på Pustervik 3 juli