Home»Mode & Skönhet»For the love of K-beauty

For the love of K-beauty

0
Shares
Pinterest Google+

Oops! I did it again! Jag sniglade skönhetssidorna. Cosrx är märket bakom denna månads produkttester och kommer från Korea. Jag slutar inte imponeras av de innovativa ingredienserna i K-beauty, och har denna månad tillfört så mycket fukt till mitt ansikte att det snart droppar ner i tangentbordet. På bästa tänkbara sätt.

1. ADVANCED SNAIL 92 ALL IN ONE CREAM
Denna gelékräm innehåller hela 92% snigelsekret – och du vet ju hur mycket jag älskar just snigelsekret!

Gelen har lugnande och läkande egenskaper och ger huden en rejäl dos av fukt utan att kännas tung. Jag hade önskat en lite mindre rinnig konsistens och hellre en typ av pumpflaska så man slipper doppa fingrarna rätt i burken, men med det sagt tycker jag verkligen att detta är en bra fuktgivande produkt. Jag har använt gelen morgon och kväll och ser en tydlig skillnad i pannan där jag lätt blir torr såhär års. Regelbunden användning ska minska acneärr och mörka fläckar. Produkten är skonsam för alla hudtyper.

2. ULTIMATE NOURISHING RICE SPA OVERNIGHT MASK
En nattmask med risextrakt som innehåller en mängd vitaminer och mineraler. Krämen gör huden mjuk och slät, samt förbättrar elasticiteten. Använd som nattkräm eller sovmask för att väcka din trötta hud alltmedan resten vilar.

3. ONE STEP MOISTURE UP PAD
Dessa finurliga pads tillför fukt hela dagen under din make. Dra en pad över ansiktet efter rengöring, utan att skölja av, innan nästa steg i din hudvårdsrutin. Varje pad är fullt av hyaluronsyra, propolis och naturlig BHA. Regelbunden användning ska förbättra hyns struktur utöver att tillföra en riklig mängd fukt som huden törstar efter såhär inför vintertider. Det hjälper på betyget att förpackningen är så ofantligt söt!

4. BHA BLACKHEAD POWER LIQUID
Denna peelingbehandling är effektiv mot envisa pormaskar. Föroreningar, smuts och döda hudceller löses upp med 4% BHA. Samtidigt som produkten erbjuder en effektiv rengöring håller den huden återfuktad alltmedan nya hudceller bildas för ett fräschare och fylligare resultat.

LITEN ORDLISTA FÖR BÄTTRE HY

Hyaluronsyra är en sockermolekyl som finns naturligt i kroppen och kan bära vatten upp till 1000 gånger sin egen vikt. Med andra ord en ingrediens som tillför en massa fukt.

BHA är en förkortning för Beta Hydroxy Acid, och är framförallt bra för att exfoliera huden. Lite krasst sagt så fräter BHA-syror bort celler i överhuden vilket lämnar plats åt nya som i sin tur resulterar i finare renare hy.

Propolis är en produkt från bin som de använder för att laga sina bon. Råvaran är kåda från barrträd och harts. Propolis anses ha hälsofrämjande egenskaper med antibiotisk effekt.

TEXT: SIDSEL LÖYCHE

Previous post

Äkta julstämning på Kronhusbodarna

Next post

Vinterns trendspaning