Home»Mode & Skönhet»Kvinna»Klassiskt kvalitetshantverk

Klassiskt kvalitetshantverk

1
Shares
Pinterest Google+

Haga Trätoffelfabrik & Läderaffär har legat på samma plats sedan 1933 på Haga Nygata 19 i Göteborg och tillhandahåller gedigna högkvalitativa hantverksprodukter som svenska träskor, skråmträsk, väskor och bälten.

Atmosfären i butiken är gemytlig med en inredning som påminner om hur butiker såg ut förr i världen. -Vi har det mesta på hyllor bakom disk och hämtar ut åt kunder som vill prova så det ger ju en servicekänsla och personlighet som kanske inte är så vanlig i alla affärer nuförtiden, berättar Ulrika Eliasson som tillsammans med sin systerson Erik tog över verksamheten för två år sen.

Just den klassiska vegetabilgarvade naturfärgade träskon är butikens signum och pärla. Den är också enormt populär, inte minst bland turister. Lika svensk som dalahästen, en slitstark kvalitetsprodukt som inte går ur tiden. Utöver träskon är skråmträsk, en svensk handgjord lädersko populär. Den görs i väldigt få exemplar och Haga Trätoffelfabrik är den enda återförsäljaren utöver tillverkarna själva.

Ett besök i den charmiga butiken med sin doft av läder är väl värt upplevelsen, men för den som inte har vägarna förbi den gamla arbetarstadsdelen Haga så är webshopen ett lättillgängligt alternativ. Butiken var familjeägd ändå från start fram till då Ulrika och Erik tog över.

– Dottern till den ursprungliga grundaren sålde till oss för det fanns ingen i familjen som kunde driva det vidare, och vi ville fortsätta i den här andan, berättar Ulrika som tidigare bland annat arbetat som spachef på Orbaden i Bollnäs.

– Jag som kvinna har naturligtvis hur mycket skor som helst, säger Ulrika och skrattar. Ändå är den klassiska träskon en absolut favorit för mig.

TEXT: JONAS ULFVARSON BILD: KATARINA HANSSON

Previous post

Lyckorna – Bohusläns vackraste golfrunda?

Next post

K-Beauty, Sheet-Masks