Home»Motor»SUV eller Jeep?

SUV eller Jeep?

0
Shares
Pinterest Google+

En ny Jeep har rullat in i Sverige och det är inte lite man har att leva upp till för att förvalta det anrika namnet. Jeep har under många år varit måttstocken för det vi idag kallar SUV. efter några år med dassig och relativt tråkig design (som ändå gjort sitt jobb) har nu Compass, med amerikanska muskler och europeiskt tänk, tagit över kartläsarrollen som en joker i klassen.

Vid första anblick av Compass ser man mycket likheter med storebror Grand Cherokee, som utan tvivel gett avtryck i Europa och när man kliver in möts man av en mycket trevlig förarmiljö, med en ratt i världsklass. Ingen vek tunn kringla, utan en rejäl ratt med bra grepp.

Interiören är smakfull, bra utrustad redan från start, men testbilen har även lite extra, såsom teknikpaket med Beats ljudsystem och navigation med smartphonekoppling, och det är både snyggt och funktionellt. Ett måste vid beställning. Instrumentpanelen är av väldigt hög klass med lättöverskådliga instrument, snyggt designat i modern stil. Redan i standardutrustningen ingår viktiga säkerhetsfunktioner såsom LaneSense, som håller dig i rätt fil, och det fungerar mycket bra, dessutom ingår även ett främre kollisionsvarningssystem vilket alla bilar bör ha idag.

Att köra Compass känns riktigt bra, materialvalen i bilen är bra och det känns som att rätt material sitter på rätt ställe, grovt där det behövs och mjukt där det skall kännas skönt. En sak som vi märker är att nästan alla vänder sig om och följer bilen med blicken, den skapar uppmärksamhet, Jeep Compass är en snygg bil som inte vill leka med de andra barnen i sandlådan, den har byggt sin egen sandlåda.

Kontentan är att här har man ett ruggigt schysst alternativ till de asiatiska och tyska bilarna, med ett bra pris och en härlig amerikansk känsla av lite pondus.

FAKTA: JEEP COMPASS LIMITED
Jeep Compass Limited 1.4 170 hk AWD med 9 stegad automat.
Pris: Från 275.900:–
Bilen provkör du redan nu hos Hedin Bil U.S Center.

www.hedinbil.se

TEXT: PATRIK ANDRESSON BILD: PRESSBILD

Previous post

Ellagården - en plats med många möjligheter

Next post

Höst i Göteborg - Få belöningar med Beam