Home»Nöje»Vävning – en rogivande hobby

Vävning – en rogivande hobby

1
Shares
Pinterest Google+

Berit Svensson är självlärd och har vävt sedan hon var fem år gammal. Idag förestår hon Berits Vävstuga dit en fast kundkrets kommer för att handla vävmaterial och vävtillbehör, gå vävkurser eller besöka öppen vävstuga och få goda råd.

Vävning är rogivande och kreativt på samma gång. Det blir en mysig gemenskap också, där vi tar fikastund och umgås, berättar Berit som har hela 28 vävstolar i sin stuga. Hon säljer det mesta som har med vävning att göra, antingen i butik eller via postorder. Kunderna kommer inte bara från bygden.

– Nej, det kommer beställningar från hela Norden, och ibland längre bort än så, säger Berit som också berättar att hon ibland får besök i butiken av norska och danska kunder. Butiken har öppet måndag–fredag, 10–18 men eftersom Berit bor alldeles intill händer det att hon håller öppet även på andra tider. Skulle någon vilja beställa en vävstol kan Berit förmedla även sådana. Berits Vävstuga har även second handförsäljning av allt mellan himmel och jord till förmån för Röda Korset.

– Det är många som just blivit pensionärer och som kanske upptäcker att de både har tid över och plats hemma för en vävstol. Det är roligt, säger Berit.

berits vävstuga www.beritsvavstuga.se

Hajoms skog, Långelid 3 511 97 Hajom Tel butik: 0320 – 21 16 09 • Mobil: 0734-60 91 60 E-post: info@beritsvavstuga.se

TEXT: JONAS ULFVARSON

Previous post

Stans bästa budgetshopping i oktober

Next post

Månadens läsarfrågor