Home»Nöje»Pyssla med ägg i påsk

Pyssla med ägg i påsk

0
Shares
Pinterest Google+

Att dekorera ägg hör påsken till. Här kommer några tips på hur du på trendigt vis kan leka med maten. 

Glitterägg
Pensla lim på halva ägget och rulla det i glitter. Låt torka innan du ger dig på andra halvan. Glitteräggen gör sig fint i påskriset. 

Marmormönster
Lägg ett par droppar nagellack i ljummet vattnen i en skål. Rör runt för att skapa mönster.

Doppa rask ett ägg i taget. Se till att plocka upp resterna av nagellack ur vattnet och droppa i nytt mellan varje ägg. Dessa ägg är hemskt fina som pynt i dukningen på påskmiddagen. 

Färgglada ägg
Fyll en kastrull till hälften med vatten. Släng i lite salt och vinäger. Lägg i exempelvis rödlöksskal, blåbär, gurkmeja, spenat eller annat du vill färga med, och låt koka i ca 15 minuter. Låt lagen svalna innan du lägger i äggen. 

Behåll råvaran i lagen ifall du vill att äggen ska få lite spräcklig struktur. Låt äggen ligga tills de har fått önskad nyans. Beroende på hur stark färg du vill ha kan det ta alltifrån några minuter till ett dygn.

Såhär tömmer du äggen
För att tömma äggen på sitt innehåll ska du skaka ägget ordentligt och därefter picka hål i vardera ände. Gör ett hål lite större än det andra. Blås i det lilla hålet så att innehållet kommer ut genom det större. Skölj ut insidan av ägget med vatten. 

Previous post

Den stora äggjakten 2018

Next post

Ett farväl värdigt en legend.