Home»Nöje»Sex»Internationella kvinnliga orgasm-dagen

Internationella kvinnliga orgasm-dagen

2
Shares
Pinterest Google+

Grattis alla kvinnor på internationella kvinnliga orgasm-dagen. En högtid som uppstod i Brasilien för att hedra kvinnors rätt till att utforska njutning, sexualitet och öppet kunna prata om sex. Fira ensam eller med din partner, och ta del av fyra härliga fördelar med orgasmer som Mshop listat:

De får dig att sover bättre
Du känner säkert igen dig i den totala urladdningskänslan som uppstår efter en fantastisk orgasm. Så det är inte konstigt om du somnar av ren utmattning efteråt. Oxytocin är ett av ämnena som frigörs vid en orgasm och även det har en rad fördelar men en av de bästa är den lugnande effekten. Tack vare det så slappnar hjärnan av och du har lättare att somna. 

De boostar ditt immunförsvar
Visst kan du få bättre immunförsvar av rött vin och mörk choklad men där måste du ändå se till att inte få för mycket av det goda. Måttfullhet är inget du behöver ägna en tanke åt när det kommer till orgasmer.

Flera studier visar på att orgasmer kan öka mängden IgA (immunglobulin A) i kroppen, vilket minskar risken för infektioner såsom förkylning. En studie gjordes vid Wilkes University i Pennsylvania som visade på väldigt spännande kopplingar mellan orgasmer och IgA. Personer som fick minst två orgasmer i veckan hade i snitt 30% högre IgA än personer som inte fick det.

De motverkar stress
Stressig dag på jobbet? Lugna ner dig med hjälp av en orgasm! Ännu en gång är det ämnet oxytocin som kommer till undsättning och räddar dig. Oxytocin är känt som ”kärlekshormonet” som ger dig en kärleksfull, optimistisk och lugn känsla när det frigörs. Förutom att sänka din stressnivå så kan oxytocin dessutom fungera som smärtlindring. Studier visar att en höjd nivå oxytocin i kroppen kan lindra smärta så som huvudvärk, kramper och allmän värk i kroppen. Så även om din partner inte finns nära till hand för att lindra din smärta eller stress – ta hand om problemet själv. 

De får dig att se yngre ut
Visste du att personer som kommer 4 eller fler gånger i veckan ser upp till 7 år yngre ut än personer som inte gör det? Det visar en studie som leddes av Dr. David Weeks vid vid Royal Edinburgh Hospital. Dr. Weeks studie visade på att ett välmående sexliv var den näst största faktorn som avgjorde hur ung en person såg ut. Det enda som var mer avgörande var träning, så varför inte kombinera de två och få till ett svettigt träningspass i sängen? Hett tips; bädda med ett lacklakan innan så kan ni få till ett skönt glid och slippa att sova i blöta lakan efteråt.

Hos Mshop (länk) hittar du även onanitips och en uppsjö leksaker som hjälper dig komma idag. 

LÄNK: https://www.mshop.se/magazine

Previous post

SSANGYONG XLV – En rejäl familjebil

Next post

SJÖBAREN I HAGA