Home»Nöje»Sex»SEX: frågor & svar

SEX: frågor & svar

0
Shares
Pinterest Google+

Det har trillat in en del frågor om sex och kärlek till Sidsel. Fortsätt gärna skicka in dem! En del publicerades i Mininöjet nummer 9, och de som inte fick plats kommer här. Har du en fråga? Maila redaktionen på tips@mininojet.se

Om man är nyfiken på BDSM, har du några tips på saker man kan testa och hur man kommer igång?
Har man en partner så är steg ett att prata om det tillsammans. Både för singlar och par finns specifika klubbar och fester att gå på om man är nyfiken. Det finns porrfilm på ämnet, men personligen skulle jag avråda från att kolla på porr för att lära sig om hur något går till. Filmerna visar en liten del av vad exempelvis BDSM innebär, och inte alls alla de nyanser som finns. BDSM står för flera tekniker och är en sammanslagning av bondage och disciplin (B & D), dominans och underkastelse (D & S) samt sadism och masochism (S & M).
Helt baserat på vad du vill utforska så kan man börja enkelt med en ögonbindel. Att ta bort ett sinne under sexakten/förspelet förhöjer de andra betydligt vilket kan vara mycket spännande och upphetsande. Att leka med sinnen på andra sätt såsom kyla och värme kan också vara intressant. Ha en isbit i munnen när du kysser din partners kropp. Använd ljus som finns att köpa hos Mshop som smälter och blir till massageolja på kroppen. Det finns en uppsjö varianter på piskor och handklovar; ta med din partner för att välja ut de som känns bäst för er till att börja med – gillar ni det kan man avancera i många omgångar. Att binda någon med rep eller hand – och fotbojor kan vara väldigt erotiskt för båda parter. Kombinera detta med ögonbindel, isbit och en piska som du varvar med smek och kyssar för en spännande helkväll.

Är det olika svårt för olika personer att bli kära, och finns det några teorier kring vad det kan bero på?
Om du inte är asexuell så finns det absolut tillfällen då det är lättare/svårare att bli förälskad. Många av oss har hört om ”kärlek vid första ögonkastet” och förväntar oss tyvärr ibland att det ska hända varje gång. Om du är stressad eller väldigt fokuserad på andra bitar i livet kan det innebära eller signalera att du inte är på jakt efter kärlek och därmed inte lägger märke till andra människor på ett sexuellt plan. Kanske behöver du fokusera helt på dig själv, vilket är OK. Är du öppen för kärlek, och helt på det klara med hur du vill leva ditt liv ihop med en eller flera partners så blir det oftast också enklare att hitta någon. Det kan låta som en klyscha, men faktum är att du måste vara tillfreds med dig själv och ditt eget sällskap för att kunna bli en bra partner.
Är du däremot asexuell kan det innebära att du inte känner någon sexuell attraktion till någon överhuvudtaget.

Vilken är den ovanligaste parafili du hört talas om?
Så länge man själv, eller någon annan inte far illa av de sexuella fantasier man har tycker jag att allt sådant är spännande. När jag hör talas om något för mig okänt är det inte helt ovanligt att jag själv får lust att testa, eller iaf lära mig allt om det. Jag har läst om en leksak som kan trycka ut ”alienägg” i silikon in i valfri kroppsöppning, och folk som går igång på bläckfisktentaklar. Mycket spännande! Är man nyfiken på ovanligare lekar och tillhörande leksaker rekommenderar jag att besöka oxballs.com eller utforska den japanska marknaden.

Jag har träffat en tjej som jag tycker jättemycket om, men det går väldigt fort fram. Redan efter två veckor säger hon att hon älskar mig och vill dela sitt liv med mig. Jag tror att jag känner likadant, men är osäker. Säger jag det till henne är jag rädd att hon blir ledsen. Hur hanterar jag detta?
Du säger som det är. Att du är på god väg att känna detsamma men behöver mer tid. Gör det tydligt att du inte träffar andra, att du vill satsa på att det ska funka mellan er, men att två veckor helt enkelt är för kort tid för dig att veta säkert vad du känner.
Om du ber om mer tid kommer hon förvänta sig att du faktiskt funderar på detta, så gör det!

TEXT: SIDSEL LÖYCHE

Previous post

Snygga textilier för miljö & rättvisa

Next post

Sticka – ett nyttigt nöje!