Home»Aktuellt»Snickesnack med Stefan Odelberg – En Talk Talk Show

Snickesnack med Stefan Odelberg – En Talk Talk Show

1
Shares
Pinterest Google+

Magikern och underhållaren Stefan Odelberg är tillbaka med ”EN TALK TALK SHOW” för femte året. Denna gång på Trädgårn. Ensemblen han har fått ihop till årets uppsättning är: Jill Johnson och Thomas Ravelli på premiären den 11 oktober. Thomas Petersson och Markoolio den 18 oktober. Kee Marcello, Nina Söderqvist, Tone Norum och Johan Boding 25 oktober, och sist men inte minst Galenskaparna, Anders Eriksson, Per Fritzell samt Linda Bengtzing den 8 november.

Showen varvas med musik från DJ Ellinor Terve och som vanligt har Stefan den galet rolige sidekicken Okan “Håkan” Cetrez med sig.
Mininöjet fick möjligheten att träffa Stefan på Trädgårn för att snacka lite om showen.

Människorna du bjudit in känns som folk med stort hjärta som bjuder på sig själva. Stämmer det?
– Ja så är det ju, dessa artister är noga utvalda och sammansatta i en härlig konstellation så detta kan inte bli annat än bra.
Det är femte säsongen, och det är ju en liten milstolpe för jag sa att jag ska ge det fem år och sen får jag se vad jag ska göra sen med det.

Kul, men varför en paus på ett år?
– Mycket för att jag hade så sjukt mycket att göra det året, så jag hann helt enkelt inte med det. Jag gjorde ju även då ”Rock of Eighties” här på Trädgårn.

Men du har inte alltid hållit till här på Trädgårn va?
– Nej, det började faktiskt på Rondo 2013. De frågade om jag kunde göra ett koncept där. Vi fram till En Talk Talk Show, en egen TV-show typ, fast live, eftersom Skavlan knappast kommer att avstå sin plats… (skratt). Sen flyttade vi hit till Trädgårn 2016 och det tycker jag var bra för vi fick en ny kostym och nya förutsättningar. 

Men har ni inte spelat in detta?
– Jo, vi har spelat in det och vi gjorde en pilot för SVT förra året. Den var bra, och den togs emot väl. De betalade till och med för den! I år är det oturligt nog OS, VM i fotboll och val, så att det finns ingen TV-tid. SVT har faktiskt tagit bort sina egna talkshows på grund av detta, så det var helt obefintligt att vi skulle kunna göra den i år. Tror bara att de starka ligger kvar, Skavlan och Robins.

Men är det bara SVT som är aktuellt för din del?
– Nej, men ska jag vara helt ärlig så har vi inte direkt jobbat stenhårt för att komma på TV. Det första och andra året jobbade jag verkligen för det, men efter ett tag kände jag, äh fan att ska man stå där med mössan i hand och liksom uppvakta dem? Så nu kör vi bara på, så får de inse i efterhand hur bra det blev. Det roligaste med showen är ändå att möta publiken. 

Och premiären är som sagt den 11 oktober med Jill och Thomas.
– Ja, det känns faktiskt som att det är en av de starkare premiärerna för Jill och Thomas är på sätt och vis varandras motsatser – hon är godheten själv liksom. Hon har inte ens fått en P-bot typ. Jill har ingen attityd utan är jäkligt jordnära. Thomas är å sin sida väldigt frispråkig och drar fula vitsar och konstiga Göteborgshistorier. Thomas kommer att vara i baren medan Jill och jag är på scen och pratar och hon sjunger.

Jag måste slå mig lite för bröstet. Jag blir lite stolt över mig själv när man kan producera shower för de flesta artister. Artister som ofta blir uppringda och tillfrågade om de vill vara med i sådana här shower. Tillsammans med mina medarbetare har vi faktiskt skapat ett helt eget koncept där jag själv även deltar som artist. För femte säsongen! 

Fakta:
Namn: Stefan Odelberg
Ålder: 43
Status: Gift med Berna
Bor: Göteborg
Aktuell med: En Talk Talk Show
Premiär: 11 oktober
Plats: Trädgårn i Göteborg

Gästlista: Jill Johnson och Thomas Ravelli (11 oktober), Thomas Petersson och Markoolio (18 oktober), Kee Marcello, Nina Söderqvist, Tone Norum och Johan Boding (25 oktober), Galenskaparna, Anders Eriksson, Per Fritzell och Linda Bengtzing (8 november)

TEXT: MAGNUS “IQ” LINDSTRÖM | BILD: FREDRIK STRØMBERG

Previous post

Belize - Karibiens okända pärla

Next post

Danny - från Idol till NU