Home»Profiler»IQ intervjuar Casper Janebrink

IQ intervjuar Casper Janebrink

0
Shares
Pinterest Google+

Hej Casper! Arvingarna är aktuella med julbordsspelningar på reveljen. Men det är väl inget nytt?
– Nej, vi gör det för tredje året på rad. Vi tyckte att första året gick jävligt bra och trimmade showen lite och det runt omkring inför andra året. Sen frågade vi oss om det här skulle bli tradition och svaret blev JA.

HAR DU NÅGOT ROLIGT MINNE FRÅN DE FÖREGÅENDE ÅREN?
– Tror att det var första året och det är inget roligt minne. Vi blev av med instrumenten. Någon gick in på scenen och snodde dem. Det glömmer man inte. Vi jagade killen på Facebook och Polisen hittade honom ganska snabbt så vi fick tillbaka våra instrument. Annars är det bra minnen av en härlig, blandad publik med både gammal och ung. Många företag har varit där och även många av våra fans har hittat dit. Somliga har åkt ända från Stockholm.

BLIR DET NÅGRA ÖVERRASKNINGAR I ÅR ELLER KÖR NI PÅ SOM VANLIGT?
– Vi har inte med några gästartister i ”Arvingarnas jul”, men vi är fler på scen i och med att Emma Askman och Josefin Hansson från tjejbandet Face 84 är med oss i år. Det kommer att bli mycket jul för pengarna, men också ett hejdundrande party och hålligång. Hittills har det alltid slutat med att ett spontant dansgolv uppstått. Vi kommer att spela allt från 60-talets låtar till dagens hits och självklart med mycket eget material.

VAD ÄR KÄNSLAN? GILLAR NI ATT GÖRA JULSHOWER?
– Vi funderade i många år utan att komma till skott. Vi trampade på i samma hjulspår med turnerandet. Det hela lossnade när vi bytte bokningsbolag till Demo Group som ville ha mer shower. Det innebär att publiken kommer till oss istället för att vi kuskar runt. Därför gör vi mer fasta tillställningar och jobb i och runt Göteborg nuförtiden. På Reveljen blir det t ex 12 tillfällen. Vi börjar redan i slutet av november och håller på fram till jul.

ARVINGARNA ÄR ETT KÄNT DANSBAND. ÄR DET EN DANSBANDSSHOW?
– Nej, verkligen inte. Det är viktigt att poängtera. Vi kör en blandad repertoar, givetvis med några egna låtar. Men Arvingarnas jul är en riktig partykväll.

VARFÖR JUST REVELJEN?
– För att det är mycket mysiga och nyrenoverade lokaler och deras stora fönster mot älven ger en riktig Göteborgs-och Västkustkänsla. Reveljen är ett skönt ställe med mycket historia i väggarna och inte någon kall och karg lokal.

DET FINNS VÄL ETT HOTELL I NÄRHETEN OCKSÅ?
– Ja, Dockyard som också ligger nere vid vattnet. Det är de som äger Reveljen. Där vi också bott och ätit. Mycket gott och trevligt. Den som vill ha ett paket med show och hotell har inte mer än 50 meter att gå när man lullar hem på småtimmarna efter Arvingarnas jul med ”Eloise” på läpparna…

TEXT: MAGNUS “IQ” LINDSTRÖM BILD: GÖRAS ASSNER / DEMO GROUP

Previous post

Otäcke Kocken - September

Next post

En doft av hembakat i Sollebrunn