Home»Mode & Skönhet»Kosovare Asllani – en trendmedveten fotbollsstjärna

Kosovare Asllani – en trendmedveten fotbollsstjärna

1
Shares
Pinterest Google+

Det har skrivits milslånga spalter om Asllanis framgångar på fotbollsplanen. Och det med all rätt. Mininöjet däremot ville fokusera på stjärnans modeintresse, prata Nike och framtidsplaner.

HEJ KOSOVARE. DU HAR SYNTS I NIKES BEAUTIFUL X-KAMPANJ VARS SYFTE ÄR ATT LYFTA FRAM KVINNLIGA ATLETER OCH DESS PRESTATIONER. HUR GICK DET TILL NÄR DU FICK MEDVERKA I KAMPANJEN? HUR KÄNDES DET?
– Nike är min huvudsponsor och det är inte ofta sådana kampanjer lyfts fram så det var riktigt kul att få vara en del av den. Jag gillar att Nike alltid haft ett väldigt medvetet modetänk och legat i framkant vad gäller de bitarna.

VAD INNEBÄR DET FÖR DIG ATT VARA EN FÖREBILD?
– För mig är att vara en förebild otroligt viktigt, det är det jag brinner mest för. Ibland när det är kämpigt och man bara vill ge upp så tänker jag alltid på alla småtjejer som ser upp till mig, jag spelar inte bara för mig utan jag spelar för nästa generation. En bra förebild föder drömmar.

MODET FÖR OSS VANLIGA DÖDLIGA HAR GENOM FLERA SÄSONGER NU HÄMTAT INSPIRATION FRÅN SPORTEN, OCH TRÄNINGSKLÄDERNA BLIR ALLTMER TRENDMEDVETNA. ATT GÅ TILL JOBBET I YOGABYXOR OCH GYMMA I NÅGON KLÄNNING RIHANNA DESIGNAT FÖR PUMA TYCKS FÖRESPRÅKAS I REKLAMKAMPANJERNA VÄRLDEN ÖVER. SÅ HUR KLÄR SIG EN KVINNA SOM LEVER PÅ SPORTEN OCH SAMTIDIGT ÄLSKAR MODE? VAD VÄLJER HON PÅ ATT BÄRA PÅ TRÄNINGEN VS. I VARDAGSLIVET?
– För mig är det otroligt viktigt att vara bekväm när man tränar, så tränar jag själv på gym blir det ofta basic tights, linne och ett par snygga Nikes till. I vardagslivet mixar jag mer, jag älskar kappor, tycker att det sätter stilen för en hel outfit. Även här slänger jag gärna på mig ett par sneakers. Dock bär jag alltid bara basic varianter med en eller två färger.

NÄR BÖRJADE DITT MODEINTRESSE?
– Jag har alltid gillat kläder men blev RIKTIGT intresserad när jag flyttade till Paris. Det är ju en av världens största modestäder och det fanns så otroligt mycket inspiration. Varje dag kunde man se något helt nytt och galet! De fyra åren jag hade i Paris var helt fantastiska utifrån det perspektivet.

HAR DU NÅGOT SVENSKT FAVORITMÄRKE?
– Acne, Filippa K och Dagmar.

OM DU FICK SAMARBETA MED VALFRI DESIGNER FÖR ATT TA FRAM DEN PERFEKTA OUTFITEN FÖR TRÄNING, VEM SKULLE DET VARA?
– Definitivt Olivier Rousteing för Balmain. Det känns verkligen som att dessa designers tilltalar mig och min personlighet!

TIDIGARE I ÅR SA DU I EN INTERVJU ATT DU INTE PLANERAR ATT SPELA FOTBOLL NÄR DU BLIVIT 35. KANSKE KOMMER FOKUS DÅ ISTÄLLET VARA PÅ EN FAMILJ. VAD HOPPAS DU MER PÅ I FRAMTIDEN?
– Jag hoppas på god hälsa för mina nära och kära, samt att världen lugnar ner sig så att man får en framtid haha. Med tanke på mitt jobb som fotbollsspelare har jag lärt mig att vara flexibel och flyttbar om möjligheten uppenbarar sig. Vem vet, vid 35 års ålder kanske jag jobbar inom modebranschen!

TEXT: SIDSEL LÖYCHE BILD: PATRICIA REYES

Previous post

Stjärnspäckad men ojulig jul på Trädgårn

Next post

Hudvård utan bullshit