Home»Resor»Garanterad julkänsla i mysiga Bad Gastein

Garanterad julkänsla i mysiga Bad Gastein

0
Shares
Pinterest Google+

Starta julfirandet på allra bästa sätt genom ett besök i österrikiska alperna och populära Bad Gastein. Bo på anrika hotell, njut av skidåkning, after ski, utflykter och varma bad och ta del av det fantastiska julbordet på exklusiva Hotel Salzburger Hof.

Snösäkra Österrike är en populär destination i vinter och Bad Gastein är en av svenskarnas favoritdestinationer. Med fantastisk skidåkning, legendarisk after ski och boende i toppklass är det inte svårt att förstå varför. Idag är orten såklart känd för sina pister, men sedan många år tillbaka har man vallfärdat hit för ortens thermalvatten som sägs ha välgörande egenskaper.

– Orten är inte industriellt uppbyggd som många andra utan har en historik som ger den en annan karaktär. Långt innan det blev en skidort var den nämligen känt som kurort och Bad Gastein var välbesökt av det österrikiska hovet för sina varma källor och thermalbad, berättar Erik Emanuelsson, marknadsschef STS Alpresor.

“Frisk, härlig alpluft, bra skidåkning och mat och boende i toppklass!”

Än idag lever kurortsatmosfären kvar och vattnets helande krafter kan du bland annat uppleva på Felsentherme, Europas mest miljövänliga spaanläggning som har tusentals kvadratmeter med pooler, bad och bastur.

MAT & BOENDE I TOPPKLASS
STS Alpresor grundades 1976 och är idag Nordens största fristående arrangör av resor till Alperna. Med ledord som trygghet, stabilitet och ansvar tar man årligen med sig 50 000 resenärer till snösäkra semestrar. Under vintertid är det såklart skidresor som lockar många, men vill du starta julen på allra bästa sätt rekommenderas även julbordresorna till idylliska Bad Gastein.

Julbordsresorna har avgångar från Stockholm, Göteborg och Malmö och du kan välja att stanna två eller tre nätter på något utav STS Alpresors fem hotell. Bland dessa finns hotell som exklusiva Hotel Salzburger Hof och trevliga Hotel Gisela, och det finns valmöjligheter som passar såväl för en romantisk weekend som för grabbgänget. Samtliga hotell har hög standard och nära till liften.

Dagarna fyller du sedan med att beundra den mysiga byn, testa på skidåkningen, njuta av spabehandlingar eller varför inte åka på utflykt. Vill du uppleva en riktig julmarknad så rekommenderas en dagsutflykt till pittoreska Salzburg.

– Liftsystemet öppnar den 10 december och vid den här tiden är det fortfarande lågsäsong och nästan inga andra åkare i backen. Perfekt miljö för att uppleva säsongens första skidåkning, säger Erik.

På kvällen avslutar du med legendarisk after ski med live-band på Silver bullet bar, eller en drink på klassiska Ritz Bar i Salzburger Hof.

KLASSISKT JULBORD PÅ SALZBURGER HOF
Oavsett vilket hotell du bor på så äter du middagarna på det anrika kurhotellet Hotel Salzburger Hofs restauranger. Det är också här, i den unika atmosfären, som det utsökta julbordet serveras. Julbordet med sina 72 munvattnande rätter är komponerat av stjärnkocken Fredrik Eriksson från Långbro Värdshus i Stockholm som bland annat vunnit Årets Kock, varit verksam i Nobelmiddagsgruppen samt stått bakom menyn på bröllopet mellan prins Carl-Philip och prinsessan Sofia. Fredrik levererar en fantastisk middag som garanterat lämnar dig med julkänslorna i topp inför fortsatt julfirande.

– Bad Gastein är en fantastisk ort som passar alla! Frisk, härlig alpluft, bra skidåkning och mat och boende i toppklass, avslutar Erik.

TEXT: ANNA REIN BILD: STS ALPRESOR

Previous post

Dosa Ivanov - Mätt mästare söker nya utmaningar

Next post

Vi kan inte rädda världen - men med din hjälp kan vi göra skillnad