Home»Resor»Heldagsutflykt på Göta kanal kombinerat med cykel och båt!

Heldagsutflykt på Göta kanal kombinerat med cykel och båt!

0
Shares
Pinterest Google+

Nu är Göta Kanals slussar återigen öppna för den som vill uppleva en bit svensk historia. Som Sveriges mest ambitiösa byggnadsprojekt genom tiderna är detta en sevärdhet du bara inte får missa. Ett av fartygen som tar nyfikna resenärer mellan de Östgötska idyllerna Berg och Borensberg är M/S Ceres.

Trots att Göta kanals roll som transportled för varor sedan länge ersatts med effektivare medel, är kanalen fortfarande välbesökt av dem som vill prova på hur det är att flyta fram längs svensk historia. M/S Ceres trafikerar den vackra sträckan Borensberg-Berg och ger passagerarna tillfälle att uppleva flera av kanalens slussar och de otroligt vackra landskapsskiftningarna som kanallandskapet bjuder på, från klassisk landsbygd till små samhällen som klär strandlinjen.

– Våra turer går främst mellan Borensberg och Berg. Men förra året introducerade vi även dagsturer till Göta kanals huvudstad, Motala. Turerna gick över all förväntan, vilket medför att vi utökar med en extradag den här säsongen, så tre dagar i veckan kör vi åt andra hållet, mot Motala, säger Patrik Kristiansson på PnP Rederi.

UPPLEV KANALEN PÅ CYKEL SOM INGÅR I BILJETTPRISET!
Många av gästerna blir förvånade över att det ingår lån av cykel och cykelkorg samt även cykelhjälm i biljettpriset. Det finns även barnsitsar och cykelvagnar att låna gratis för dem som behöver. Något som gjort att båten blivit lite extra populär bland bl a barnfamiljer.

– Cyklarna ser vi som ett självklart mervärde som många passar på att nyttja för att göra sin kanalupplevelse till en härlig heldag. Man får uppleva kanalen från två olika sidor när man väljer att uppleva en av riktningarna från cykelsadeln. Men självklart ingår det även busstransport för den som hellre önskar detta till sin returresa, fortsätter han.

Väl ombord på M/S Ceres passar många av gästerna på att avnjuta en bit mat eller varför inte en räkmacka?
– All mat som serveras ombord är tillagad i vårt egna restaurangkök ombord och med lokala råvaror så långt det är möjligt. Att maten lagas från grunden ombord och är nog en av anledningarna till att vi ofta får beröm för just den. Därtill finns det möjlighet att välja till valfri dryck från baren tillsammans med maten medan man njuter av det idylliska landskapet som passerar förbi utanför, avslutar Patrik.

VID FRÅGOR ELLER FÖR BOKNINGAR ÄR DU VÄLKOMMEN ATT RINGA 0771-50 50 60 ELLER SKICKA ETT MAIL TILL INFO@PNPREDERI.SE

Previous post

En mötesplats mitt i storslagen natur - Sju Sjöar

Next post

Puta Madre