Home»Resor»Unika resor som du inte trodde fanns

Unika resor som du inte trodde fanns

0
Shares
Pinterest Google+

Den ideella franska organisationen UCPA har drygt 50 års erfarenhet av att organisera sportresor. I vinter kan ,ett av deras 28 centra på kända vintersportorter i de franska Alperna vara det perfekta resmål för dig som önskar en fartfylld semester. Eller varför inte lära dig kitesurf i solen?

Robert Mertens är en av många som väljer att resa med UCPA när det vankas semestertider. Han påpekar dock att ordet ”semester” knappast ingår i organisationens vokabulär då dessa resor inte är anpassade för den som gillar att ligga på latsidan.
– Det är aktiviteten som är det centrala för resan. Din instruktör leder gruppen med deltagare på samma nivå som dig. Målet är att du ska utvecklas i din egen takt samtidigt som ni har skoj tillsammans. Det är riktig all inclusive!

Robert har åkt privat med UCPA i tio säsonger nu, samt arbetat där som reseledare i fem.
Numera åker han skidor med sin tjej varje år och menar att hon är ett utmärkt bevis på den kunskap man tillgodoser sig under vistelsen.
– Hon var inte en speciellt erfaren skidåkare när vi först åkte, men nu placeras hon i samma grupp som jag. Hon är snart bättre än mig, skrattar han.

Oavsett aktivitet du väljer hos UCPA placeras du i en grupp baserad på din nivå. På så sätt får du utvecklas i din egen takt, samtidigt som du finner många nya vänner.
Förutom ”vanlig skidåkning ” så erbjuder man kurser i Off pist, Telemark , Snowboard och Randoneé på olika nivåer där den senaste givetvis innehåller klassikern Chamonix- Zermatt.

UPPLÄGG SOM UNDERLÄTTAR
En annan fördel enligt Robert är det smidiga upplägget. Vanligtvis väljer man kanske skidsemester baserat främst på destination och boende. Sedan måste man hyra skidor och utforska området. Lokalisera mat, backar och liftkort. Allt detta slipper du med UCPA – handledaren har koll på var dagens bästa åkning finns, all utrustning står redo när du kommer och maten ingår i priset; kontinental frukost, rejäla luncher och middagar med sallad, frukt, ost och dessert. På alla vinterresmål till Alperna ingår ett liftkort för 6,5 dagar värde ca 2500 kr.
– Dessutom är det otroligt vackert i Alperna. Det är som att åka skidor i ett vykort, tillägger Robert.

AKTIV SEMESTER I SOLEN
Gillar man värmen mer än att tumla runt i snön anordnar UCPA även resor till solen. Robert har såklart även testat att dyka och surfa i Västindien och hälsar att det var superkul.
– Man kommer därifrån och känner sig betydligt bättre på valda aktivitet. Oavsett vilken typ av aktivitet du vill bli bättre på är detta en mycket bra form av skola. Du kan gott åka ensam om du vill; du kommer få många nya vänner under vistelsen, och fina minnen för livet.

Vill du vara kvar vid havet eller bergen i Frankrike under sommaren så öppnar UCPA ytterligare 50 center på fantastiska platser. Här erbjuder man bland annat kitesurf, vindsurf, vågsurf, segling , kajak ,klättring, multisport, mountainbike och mer därtill. Vare sig du är nybörjare eller erfaren sportare kan du räkna med en lärorik och oförglömlig upplevelse.

CITAT FRÅN EN ANNAN NÖJD KUND SOM RESER MED UCPA:
”Enda anledningen till att inte åka med UCPA är att man inte känner till det.”
Det har vi åtgärdat nu när du läst texten.
www.ucpa.se kan du hitta information, och boka din nästa resa.

TEXT: SIDSEL LÖYCHE BILD: CALLE MALMSTRÖM / MARTINKULL / CERVOS STEPHANE / VINCENT COLIN / JULIEN BOMBA

Previous post

Svensk uppfinning som lever kvar

Next post

Hudvård i 10 steg