Home»Restaurangguiden»Alkohol-rättigheter»Italienare dör hellre än serverar dålig mat

Italienare dör hellre än serverar dålig mat

1
Shares
Pinterest Google+

På Norrtullsgatan 3 i Uddevalla slog Lucio Falcini och Nino Atzoria upp dörrarna till Napoli 1973. Då var det få som ens visste vad en pizzeria var, men succén var ett faktum och idag drivs restaurangen vidare av andra generationen med stor passion för den italienska mattraditionen.

När pappa kom till Sverige tyckte han att det var ett märkligt land. Han saknade det där spontana, att gå ut med kompisar och ta en pizza som alla kunde ha råd med det. Det fanns inte riktigt här då, berättar Daniela som driver Napoli.

Danielas far sålde dammsugaren, symaskinen och bilen för att kunna starta upp i Uddevalla, men det visade sig vara en lyckad satsning. Idag ligger Napoli kvar på samma plats, 44 år senare, i en genuin och hemtrevlig lokal som bär känslan av en äkta osteria. Den italienska stoltheten märks tydligt.

RÅVAROR FRÅN ITALIEN
Napoli serverar pizza, pasta och a la carte och man erbjuder även catering, vilket är populärt både som fredagsmys eller till bröllop och större event. Till hösten kommer man dessutom återigen serva Uddevallaborna med importerade italienska delikatesser i den nya butiken runt hörnet.

– Det är många som undrar vad vi använder och vad det är som smakar så gott? Då är det kul att kunna visa, säger Daniela.

PASSION ÄR NYCKELN
Få restauranger överlever lika länge som Napoli som har blivit en självklar samlingsplats i Uddevalla. Enligt Daniela är en stor del av framgångskonceptet kärlek, passion och såklart bra råvaror. Driver man en restaurang med känsla så levererar man alltid det allra bästa man kan åstadkomma och låter inget bli halvdant, vilket gästerna märker.

– Mat är religion för italienare, de dör hellre än att servera dålig mat. Har du bra grejer och gör allt med kärlek och passion så blir det bra och jag tror det är det som fått oss att stanna kvar så länge. Folk säger att det är som att komma hem! Världen förändras men lilla Napoli har legat på samma gata år ut och år in, 365 dagar om året, avslutar hon.

TEXT: ANNA REIN

Previous post

Dagstur på Göta Kanal

Next post

Ekologiskt för hela dig!