Home»Restaurangguiden»Alkohol-rättigheter»Ramen-ya, nudelstället nummer ett

Ramen-ya, nudelstället nummer ett

0
Shares
Pinterest Google+

Trevlig personal, mysig lokal med tegelväggar plus enkel och fräsch mat – det är huvudingredienserna i Ramen-yas framgångsrecept.

UPPSKATTAD BLAND KRITIKER OCH VANLIGT FOLK
Den trivsamma restaurangen vid Linnéplatsen slog upp dörrarna i november 2015, och har sedan dess hyllats av matkritiker och fått höga betyg av vanligt folk. På Ramen-ya, “nudelstället” på japanska, serveras traditionella japanska nudelsoppor i olika varianter: kycklingbuljong, fläskbuljong eller veganskt alternativ.

– Mina egna favoriter är nog våra ramen med fläsk, eller vår veganska ramen – den är kanon och man måste inte vara vegan för att välja den, säger Vincent Chung, restaurangchef på Ramen-ya.

BULJONGERNA KOKAS UNDER TOLV TIMMAR
Alla rätter på Ramen-yas meny tillagas med bra råvaror, inga tillsatser används. Både nudlarna och buljongerna framställs från grunden i restaurangens kök. Nudlarna görs av vetemjöl, salt och vatten. De pressas i en maskin och får sedan vila i två dagar så att de bli mediumhårda.

För att framställa Ramen-yas buljonger kokas ben under tolv timmar utan lock. 200 liter kokas under processens gång ner till 100 liter.

– Då blir den krämig och full med umami. Det är just umamin vi vill åt då den stärker de andra smakerna, förklarar Vincent Chung.

ÅRETS ASIATISKA RESTAURANG
I januari i år fick Ramen-ya utmärkelsen Årets asiatiska 2016 av Metro. Juryn skriver bland annat att “här har vi under året njutit av stans bästa fläsk, grönsaker och groddar som fått simma i buljongen tillsammans med denna enkla, nästan sakrala, nudelmagi”.

VINCENT OCH KOCKARNA PÅ RAMEN-YA STÅR REDO MED SIN KOKKONST MÅNDAG TILL TORSDAG 17–22, FREDAGAR 17–23, LÖRDAGAR 13–23 OCH SÖNDAGAR 13-21.

FÖR BOKNING OCH MER INFORMATION SE WWW.RAMENYA.SE

Previous post

Skamklær - medvetenhet närmast hjärtat

Next post

Ännu mer skönhet från Korea