Home»Restaurangguiden»En grön oas i Lorensberg – St. Agnes

En grön oas i Lorensberg – St. Agnes

0
Shares
Pinterest Google+

Det är inte alltid det lättaste att få sig en vegansk fika när man är ute på stan och vill slå sig ner och vila trötta ben. Utbudet av caféer och restauranger som serverar veganska desserter i stan är tyvärr relativt få. På Teatergatan hittar du det veganinspirerande bageriet/kafét St. Agnes.

Vi träffar Agnes och hennes man Raoul som är ägarna bakom konceptet som de driver tillsammans med sina söner Oliver och Theodor.

Känslan inne hos St. Agnes är hemtrevlig och avslappnad med retroinspirerade detaljer. De stora panoramafönstren bidrar också till helhetskänslan och i ett hörn skymtar man pågående odling av färska örter och kryddor. Utanför sitter ett sällskap och dricker kaffe i solen. En inredningsdetalj eller kanske snarare konstverk som inte går att missa när man kliver i hos St. Agnes är den stora rosa, tygbeklädda hästen.

Nora som är en av våra anställda sökte in till HDK med hästen. Hon hade svårt att transportera hem den så den fick stå kvar, och vi har nog liksom våra kunder blivit ordentligt fästa vid honom, säger Agnes skrattandes.

HEMMAGJORDA VEGANSKA BAKVERK
När man kikar på sortimentet bakom glasdisken hos St. Agnes börjar det vattnas i munnen ordentligt när man ser det härliga utbudet av godsaker. Här finns alltifrån kanelbullar, citronpaj, hallongrottor och flera andra smarriga bakverk. Allt 100 % hemmagjort, onyttigt och syndigt gott som det ska vara när man unnar sig en fika. Större delen av sortimentet är utan spår av animaliska produkter.

Vi har några stående klassiker som många av våra kunder nog skulle bli ledsna om vi bytte ut. Däribland vår kolapaj som också blivit prisad i Whiteguide. Men vi experimenterar en hel del också och kommer med nyheter i utbudet med jämna mellanrum, säger Agnes.

STANS BÄSTA LASAGNE?
Under lunchen är det i synnerhet som mest att göra här berättar Agnes. Många kommer hit för vår kända goda vegetariska lasagne som är gjord på vår hemmagjorda tomatsås och pesto. Men på menyn finns också vår linssoppa som också är mycket populär och grillade mackor.

Även fast vi har en tydlig nish på vegan och vegetariskt i vårt sortiment tror jag inte det är något man som besökare tänker på när man kommer hit. Vi vill attrahera en bred kundkrets och det var lite därför valet av placering för verksamheten föll på just Teatergatan i centrala stan. Vi vill vara ett välkomnande ställe som man blir nyfiken på när man går förbi och vill slå sig ner, säger Agnes.

Det finns många idéer och tankar på hur verksamheten ska utvecklas. Tids nog vill vi ha alkoholtillstånd. När det är klart har vi tänkt oss att St. Agnes även ska vara lite som en bistro där man ska kunna få ett glas vin eller en god drink till sin mat och sina bakverk också. Jag tänker mig olika teman. Kanske kubanskt en dag osv… Gärna med en kulturell inriktning. När man driver eget går man ständigt i funderingar och tankar kring olika projekt.

Telefon: 0736-19 75 49 E-post: info@stagnes.se

Previous post

Upplev den färgsprakande Lådfabriken

Next post

Det självklara valet för Guldhedsbor