Home»Restaurangguiden»Afterwork»Takbaren med stans bästa utsikt

Takbaren med stans bästa utsikt

0
Shares
Pinterest Google+

Stan myllrar av nytänkande krogkoncept som verkar poppa upp från ingenstans. Men det är knappast någon som kommer i närheten av den nya takbaren vid Stenpiren. När Taket nyligen hade premiär var det till en högt applåderande besökarskara.

Med sin magiska utsikt över hamninloppet och hamnens rostiga metalldinosaurier, är TaKeT utan tvekan baren som Göteborgs nattsuddare längtat mest efter. För det finns onekligen en viss förkärlek till takbarer bland göteborgarna.

– Jag vet inte riktigt vad det är, men kanske är det den där New York-känslan man får av att stå på en takterrass i solnedgången och avnjuta ett glas rosé eller bubbel. Det känns urbant på något sätt, och är även känslan vi försökt framhäva på TaKeT. En laidback atmosfär med hamnens rostiga kranar som backdrop, berättar food and beverage manager Isabell Dagman.

EN ALLDELES EGEN ALE
Bakom initiativet TaKeT finns, utöver Isabell, bar och event manager Daniel Meyn. När vi pratar med Isabell blir det snabbt tydligt att det finns ambitiösa planer kring den fortsatta utvecklingen. Men redan nu kan den som vill uppleva magiska sommarkvällar passa på.

– Uppe på TaKeT bjuds det på avslappnat häng som med fördel förgylls med något av våra goda viner eller öl. Vi har till och med en alldeles egen ale som Daniel och killarna i baren tagit fram med hjälp av Vega Bryggeri; som går att skymta på andra sidan älven. Ego heter den och har redan sålt slut flera gånger sedan vi öppnade. Vår ambition är nu att bjuda på magiska sommarkvällar onsdag till lördag. Men det beror såklart på vädret som vi inte riktigt kan styra, avslutar hon.

FÖLJ TAKET PÅ INSTAGRAM OCH FACEBOOK FÖR AKTUELLA ÖPPETTIDER OCH FLER NYHETER.
INSTAGRAM: @TAKETGOTEBORG2017 | FACEBOOK: TAKET

TEXT & BILD: MARKO WIVOLIN

Previous post

Grilla med IQ

Next post

Recension: Gojira, Bombus & ONI