Home»Restaurangguiden»Afterwork»Internationell elegans på teatergatan

Internationell elegans på teatergatan

0
Shares
Pinterest Google+

Innanför väggarna på det anrika Valandhuset, mitt på Göteborgs huvudstråk avenyn, har restaurang Teatergatan slagit upp sina portar. I samma byggnad återfinns även Valand, Lilla London och Valands festvåning. Teatergatan kommer dock vara frikopplat från ovanstående verksamheter och leva sitt eget liv berättar Anders Marklund som är ansvarig krögare för hela Valandhuset.

Här andas helt nya energier, ingenting som varit tidigare känns igen i den nya lokalen som renoverats mycket smakfullt och varsamt i två etapper under året.

Takhöjden och de stora fönsterna bidrar till att skapa ett helhetsintryck som påminner om en internationellt snygg bistro, eller Dinnerclub, som skulle kunna vara belägen i vilken metropol som helst.

Kärnan i det nya restaurangkonceptet Teatergatan är givetvis maten som är en modern brasserimeny med smaker från hela världen. Bestående av ett urval av smårätter att dela och självklart även ett antal klassiska varmrätter. På Teatergatans meny samsas fisk-och kötträtter med fräscha vegetariska alternativ.

Mitt i lokalen finner man en stor cocktailbar som också kommer vara en viktig del av Teatergatan.
– Vi kommer erbjuda ett gediget utbud av cocktails och i anslutning till lokalen har vi även en champagnebar, berättar Anders.

Vad gäller publiken på Teatergatan så inriktar man sig till gäster som uppskattar god mat och bra drinkar. Göteborgarnas hunger på att äta ute tycks vara omättlig och idag är det svårt att få ett bord på många av de populäraste ställena i stan, så ett nytt fräscht restaurangkoncept är välkommet. Restaurang Teatergatan har goda grannar. En rad nya barer och butiker har öppnat under de senaste åren vilket har gjort att gatan har fått nytt liv och ökad status. Till våren öppnar uteserveringen mot Teatergatan, avslutar Anders.

TEXT: KATARINA WRONSKI BILD: OAKLEYS

Previous post

Tre snabba frågor - John Kluge

Next post

Odla den hetaste trenden