Home»Restaurangguiden»Alkohol-rättigheter»Äkta, enkelt, nära! – Ulf Severinsson

Äkta, enkelt, nära! – Ulf Severinsson

0
Shares
Pinterest Google+

Ulf Severinsson startade Lokal Diner Susedalen med den uttalade ambitionen att bara köra lokalproducerade råvaror och produkter.

Det har lönat sig, Lokal Diner har blivit uppmärksammade både i lokalpress och på riksnivå i LRF:s tidning Land. Inte minst har gästerna också uppskattat fräschören på den smakrika och hälsosamma maten. Dessutom är allt fikabröd hembakat.

– Sen har det ju inte skadat att den vackra rastplatsen vid vilken Lokal Diner Susedalen ligger har utsetts till Sveriges bästa rastplats av Motormännen, säger Ulf. När motorvägen blev klar var Kungen här och invigde den och det är kanske därför Vägverket lagt ner extra mycket arbete på den här rastplatsen.

Förutom rastplatsens vackra stenmurar, dammar och den gröna oasen är det ju en fantastisk utsikt här över Suseån också.

Omgivningarna har också en fascinerande historia. De tidigaste lämningarna från boplatser i området är från 500-talet. Små hantverk kallade guldgubbar har hittats i jorden, och den symbolen har Ulf låtit göra om till sin.

– Ja, gubben håller en kokande gryta istället för ett svärd. Jag gjorde en t-shirt på det motivet, och en dag kom det in ett gäng engelsmän och en av dem, som var väldigt historiskt intresserad, kände ju igen guldgubben. Det visade sig att det var Bill Wyman från The Rolling Stones. Han ville köpa min t-shirt, men då sa jag att du får den om du bär den på scen. Jag har till och med ett foto på honom på scen med den, säger Ulf och skrattar.

Eftersom Lokal Diner Susedalen är så noga med maten, och bara använder de bästa råvarorna är det många som stannar till just här på sin färd utmed E6:an.
– Man kan nog säga att vi skiljer oss från de flesta vägkrogar. Folk kommer på rekommendation från andra som varit här, vi har även många utländska gäster.

Maten är också anledningen till att ett lokalt föräldrakooperativ som driver dagis i närheten beställer all sin mat från Ulf.
– De vill veta var allt kommer ifrån, och slippa halvfabrikat och sådant, berättar Ulf avslutningsvis.

Hitta till Lokal Diner Susedalen: E6 mellan Getinge och Slöinge • GPS: 56.834486, 12.709009
Hemsida: www.lokaldiner.seTel: 0346–40 784 • Öppettider: Mån – Fre 9–19 • Lör – Sön 9–16

TEXT: MARKO WIVOLIN BILD: LOKAL DINER

Previous post

Ladda upp med bra fantasyläsning i höst

Next post

Sofia & Sofia fokuserar på miljö & miljö